Refugii - Augustin Buzura

Extras din referat Cum descarc?

Augustin Buzura s-a nascut pe 22 septembrie 1938 in comuna Berinta in judetul Maramures, fiu al lui Ilie Buzura, miner si al Anei taranca.Dupa terminarea liceului la Baia Mare (Ghe.Sincai) Se angajeaza succesiv ca instructor statician ,educator, agricultor, iar pana in1964 este functionar la filiala din Cluj , urmand in paralel si cursurile Facultatii de Medicina Generala si Farmacie din Cluj specializandu-se in psihiatrie( lucrarea de diploma are titlul Shakespeare in psihiatrie) neajungand totusi sa profeseze.
In 1960 debuteaza literar in paginile revistei ,,Tribuna'' unde v detine in final functia de redactor sef iar dupa debutul editorial in 1963 cu volumul de povestiri ,,Capul Bunei Sperante'' incepe sa colaboreze si cu alte reviste precum : Romania literara, Luceafarul, Steaua ,Vatra, Convorbiri literare,Cronica etc. Se casatoreste cu Maria Buzura si au impreuna doi copii Adrian si Adriana iar pana acum a rezistat cu tarie de fier unor interventii chirurgicale dintre care una pe cord deschis.


Fisiere in arhiva (1):

  • Refugii - Augustin Buzura.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!