Recenzie Carte Frederick Forsyth - Al Patrulea Protocol

Extras din referat Cum descarc?

In urma consultarii listei biblografice si la recomandarea unui coleg, am hotarat sa citesc volumul ,,The Fourth Protocol", scris de romancierul englez Frederick Forsyth.
Frederick Forsyth s-a nascut la 25 august 1938 in Ashford, Kent, Anglia. Este cunoscut mai ales ca romancier de limba engleza si ocazional comentator politic. Cele mai cunoscute volume publicate sunt: The Day of the Jackal (1971), The Odessa File (1972), The Fourth Protocol (1984), The Dogs of War (1974), The Devil's Alternative (1979), The Fist of God (1994), Icon (1996), The Veteran (2001), Avenger (2003), The Afghan (2006), The Cobra (2010) si The Kill List (2013). O serie de romane au fost ecranizate, de-a lungul timpului, in productii artistice pentru marele ecran apreciate de publicul larg. Creatile sale literare fac parte din genul romanului de aventura, razboi si de spionaj. 
Inspiratia si ideiile de creatie izvorasc din experienta sa de viata si din realitatile epocii in care a fost si este martor. In tinerete a fost pilot militar in cadrul RAF (Royal Air Forces), ulterior, incepand cu 1961, devine jurnalist la REUTERS si BBC. Cu aceste ocazii calatoreste in multe zone fierbinti ale globului, ca juralist corespondent pe langa diverse corpuri diplomatice ale Regatului Unit. Debuteaza editorial in 1969 cu The Biafra Story, reeditata in 1977 cu titlul The Biafra Story: The Making of an African Legend, un documentar despre razboiul civil din Nigeria (1967-1970). In 1971 publica primul sau volum de beletristica The Day of the Jackal. In 2012 este premiat cu distinctia ,,Cartier Diamond Dagger" de catre Crime Writers Association. 
In romanele sale, Frederick Forsyth se remarca prin abordarea unui stil asemanator anchetelor jurnalistice, cu accente in ceea ce priveste meticulozitatea prezentarii intrigii, a faptelor si actiunilor, sustinuta de o cercetare si o documentare riguroase. Romanele sale contin descrieri amanuntite despre subiecte precum spalarea de bani, traficul de armament, identitati substituite, spionaj. Aceste perspective sunt evidentiate din plin si in romanul The fourth protocol (1984).
Serviciile de informatii si in general lumea spionajului, au aprins, de-a lungul istoriei, imaginatia publicului larg. Lipsa de informatii concrete despre activitatile acestora conditioneaza ca spatiile lipsa sa fie completate de romane de fictiune cu povesti neverosimile, dar credibile in ochii consumatorilor de senzational. In The fourth protocol, Frederick Forsyth compune un univers alcatuit dintr-o paleta vasta si complexa de situatii ce amintesc de cele mai rasunatoare scandaluri de spionaj din perioada razboiului rece.


Fisiere in arhiva (1):

  • Recenzie Carte Frederick Forsyth - Al Patrulea Protocol.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!