Puskin - Omul

Extras din referat Cum descarc?

Gorki considera ca ,,Puskin este inceputul tuturor inceputurilor.". Adevarul este ca acest scriitor genial a deschis drumuri in toate genurile si cu toate ca este cunoscut mai mult pentru poemele sale, el a fost primul mare prozator rus. 
Aleksandr Sergheevici Puskin s-a nascut in Moscova anilor 1800 (6 iunie 1799). 
Abram Petrovici Hannibal, strabunicul pe linie materna, era un negru venit din Etiopia, care sustinea ca este fiul unui rege etiopian, rapit si facut sclav. El ajunge la Petru I, devenind confidentul si prietenul sau. Astfel Puskin manifesta o dubla atractie pentru Petru I : una obiectiva (tipic romantica, ce va aparea si in opera sa, legata de intoarcerea la trecut, de istorie) si una subiectiva (datorita legaturii strabunicului sau cu Petru I, el se credea chiar ruda cu acesta).      Trasaturile de negru mostenite de la Hannibal il vor urmari toata viata, devenind adevarate complexe. Dovada acestei obsesii este reprezentata de cele optzeci de autoportrete, care vorbesc despre vanitatea lui si in care Puskin isi exagereaza, in mod voit, aceste trasaturi.
Pe linie paterna, strabunicul lui Puskin era foarte apropiat de Ecaterina a II-a si 
se tragea dintr-un neamt venit in Rusia prin secolul al II-lea, in timpul lui Aleksandr Nevski (deci un ,,neamt rusificat").
In ciuda acestui amestec de sange, Puskin a avut un adevarat spirit rus, principala trasatura a sufletului rus fiind contradictia, contrastul: era agitat, nervos, usuratic, inflacarat, petrecaret in viata si serios, intelept, luminos, mai presus de lume si de patimi in opera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Puskin - Omul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!