Fețele Iubirii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Asa-si prezinta conceptia despre dragoste Romeo, personaj care intruchipeaza prototipul iubitului perfect...ETERN! In pledoaria sa despre iubire/dragoste( el nu face o distinctie clara intre cei doi termeni, Shakespeare i-a folosit, atribuindu-i lui Romeo, pentru a nu se repeta), percepe totusi doua subcategorii ale tipului, iar acest lucru il putem observa din folosirea adjectivelor atribuite celui mai dorit sentiment: avem pe de-o parte iubirea ca armonie, iubirea in care cele doua jumatati ale cuplului se bucura de tot ceea ce inseamna termenul - in acceptiunea deplina a lui (religioasa,casnica,trupeasca)-; acest tip de iubire ajunge la plinatatea ei atunci cand este gustata, in schimb, celalalt tip de iubire e distrugatoare, adjectivele ei sunt: tortura, sferinta,fum,suspine,foc,val clocotitor, lacrimi, sminteala, fiere...e insasi descrierea Iadului! Cum poate un sentiment atat de cantat in poezii si atat de asteptat de fetele cu gandul la maritis sa se transforme in Infern ?

Cele doua fete ale iubirii nu sunt total opuse, ele apar in trepte : la inceput e nevoie de o scanteie care face sa iasa fum -acest pas corespunde primului cerc a teoriei cristalizarii a lui Stendhal- pentru ca mai apoi sa se transforme in foc si sa fie gustata...Shakespeare vede finalitatea iubirii intr-un esec, sentimentul e ''obligat'' a fi innabusit si aduce, in acest fel, multa suferinta !

Dragostea, iubirea, amorul - avem vreo sansa de a fi fericiti in vreuna din aceste posibilitati ? Destinul uman poate armoniza cu Universul astfel incat sa ajunga la implinire sau ii e rezervata doar suferinta ?Mai cred oamenii in iubire -sentiment care raspunde elanului inimii- sau este doar un mit pe care fetele si-l pun in gand pentru devenirea lor in femei iar barbatii considera subiectul ca fiind rezervat doar visatoarelor dornice de prinderea lor in dulcea tortura ?

Dar ce inseamna pentru oameni atingerea implinirii prin iubire ? Din punctul meu de vedere, printr-o FUGA : femeile alearga intr-o incercare disperata spre o consimtire legala la Starea Civila iar barbatii sprinteaza DE la legarea in lat ! De ce vor femeile cu atata ravna sa-si legalizeze relatiile ? Pentru a indeplini cerintele legii, pentru a nu se abate de la legile Domnului, pentru a nu naste copii bastarzi si pentru a nu le vorbi

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fetele Iubirii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 266 cuvinte
Nr caractere:
5 958 caractere
Marime:
10.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Filologie
Tag-uri:
dragoste, iubire, legi
Predat:
la facultate
Materie:
Filologie
Profesorului:
Antoaneta Tanasescu
Sus!