Feminismul

Extras din referat Cum descarc?

Femeia a fost prezenta in literatura sub toate aspectele-fie ea sclava,stapana,lolita,servitoare,in toate functiile pamantului- si sunt convinsa ca va fi o eterna muza pentru scriitori...probabil ca imaginea ei nu va fi epuizata ca sursa de inspiratie prea curand,sau poate interesul pentru acest ,al doilea sex' va disparea...odata cu solutionarea ,,razboiului sexelor".
Personal,nu ma incred in eficacitatea unui eventual razboi,fie el armat,civil,intelectual,nu pentru ca as avea increderea in superioritatea vreunei dintre tabere dar pentru ca pe langa ,,eticheta simpla" de feminista o mai detin si pe aceea de pacifista...consider ca o astfel de lupta s-ar solutiona mai intai si intai prin topirea taisului si mai apoi prin obiectivitate,ceea ce ar fi o norma greu de respectat avand in vedere obligatia ca esti dator sa tii cu tagma ta! 
" Whatever you fight,don't be a ladylike !" pare sa fie o credinta suficienta ca inteles pentru a trage unele concluzii despre cum inca mai este considerata femeia din ziua de astazi!
Trebuie precizat mai intai ca miscarea feminista nu vrea sa anuleze raportul disimetric dintre barbat si femeie punand-o pe femeie in fruntea ierarhiei,NU,ea vrea sa scape de sclavia de a fi obiect fata de subiect si sa-si inceapa zborul in lume pana acolo unde o vor duce aripile.Veti spune ca nimeni nu o impiedica pe femeie sa ajunga in locuri si functii care i se interziceau in trecut:DAR cele care totusi au indraznit sa violenteze plinatatea cercului masculin acuza o acceptare doar de forma.Adica mai bine sa le aiba barbatul in preajma lor pentru a face supravegherea mai agila.
Pentru a te putea plange de cat de nedrepti sunt barbatii cu semenele lor trebuie sa te iei mai intai bine in piept cu ei si sa incerci pe toate caile posibile sa-ti castigi un loc egal...este o teorie,poate fi o ruta ce-ar conduce spre succes iar sansele de reusita sunt chiar semnificative,dar mi se pare din start o metoda care-si contine in substrat doza de umilinta :daca tot ne laudam ca feminismul ar fi o inventie a doamnelor mahalagioace de la marginea orasului de ce mai este INCA nevoie de cucerirea dreptului care se considera a fi intrinsec ?
Tocmai acesta este punctul meu de vedere :nu sunt o feminista activista si nu voi striga vreodata 'Jos barbatii !' sau nu voi arbora drapele cu ,'Girl power!','There's plenty!' 
dar nici nu voi cadea in cealalta extrema cu ,Whatever you fight,don't be a ladylike!'.Totusi,imaginea femeii care stie sa se strecoare printre lanturile barbatului ca sa ajunga unde vrea nu o pot considera ca avand vreun viitor:tehnica ,femeilor care stiu sa se miste' a fost folosita de cand lumea si vedeti astazi care este rezultatul:a ajuns sa dea femeii mari libertati dar cu acordul tacit ca la o adica tot barbatul conduce!
Nu ma intelegeti gresit,femeia a facut mari progrese in recuperat de favoruri,nu imput aici tirania barbatului de a-si forta consoarta sa indeplineasca DOAR treburile casei.De altfel,'femme au foyer' nu e degradant....pentru o femeie care alege ea SINGURA sa faca asta,nu impinsa de imprejurari.Dar si detaliile au importanta lor!
Ceea ce cred eu ca ar incheia actiunile feministelor este o schimbare de mentalitate.Nu stiu cum am putea realiza asta-poate un demers sociologic ne-ar putea ajuta- dar trebuie create premise mai cuprinzatoare pentru ca atunci nu va mai trebui ca de fiecare data femeia sa poarte individual lupta de acceptare...aceasta ar fi ca un dat natural.


Fisiere in arhiva (1):

  • Feminismul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!