Activitatea turistică ca o expresie a atașamentului fata de loc

Cuprins referat Cum descarc?

1.Turismul si importanta sa 3
1.2. Impactul social al turismului 4
2. Literature Review 7
2.1. De la emotii la atasamentul fata de un loc 8
3. Experienta emotionala turistica 9
3.1. Place attachement 10
4. Discutii si Concluzii 12
BIBLIOGRAFIE 14


Extras din referat Cum descarc?

1.Turismul si importanta sa
Turismul este una dintre cele mai importante activitati economice din lume, reprezinta un fenomen economico-social , un promotor al globalizarii si un factor al dezvoltarii durabile.
Receptiv la prefacerile civilizatiei contemporane, turismul evolueaza sub impactul acestora, dinamica sa integrandu-se procesului general de dezvoltare. La randul sau, prin vastul potential uman si material pe care il antreneaza in desfasurarea sa, ca si prin efectele benefice asupra domeniilor implicate, turismul actioneaza ca un factor stimulator al progresului si dezvoltarii. Multiplele sale conexiuni si implicatii in plan economic, social, cultural si politic, rolul sau activ in societate pe de o parte si transformarile sale ca fenomen pe de alta, argumenteaza actualitatea preocuparilor pentru cunoasterea continutului turismului, a sensibilitatilor si incidentelor sale, pentru descifrarea mecanismelor de functionare. In acest context se inscriu si eforturile specialistilor privind definirea, cu rigurozitate stiintifica, a sistemului categorial integrat turismului, a interdependentelor cu celelalte componente ale economiei, de cuantificare a efectelor sale.
Turismul, sub diferitele sale forme, a cunoscut o dezvoltare si o diversificare accentuata in ultimele decenii astfel incat, la inceputul secolului XXI este considerat ca unul dintre cele mai dinamice domenii ale civilizatiei actuale. Argumentul principal il reprezinta permanenta transformare, ca urmare a adaptarii fenomenului turistic la cerintele economice mondiale de globalizare si dezvoltare durabila a sectorului serviciilor. Schimbarile din domeniul turismului sunt rezultatul derularii unui proces continuu de innoire cantitativa si calitativa in principal a ofertei turistice si a motivatiilor care au determinat alegerea practicarii activitatilor si a destinatiilor turistice. 
Multiplicarea formelor de turism, derularea mai profunda si accelerata a activitatilor turistice au avut ca efect valorificarea si promovarea zonelor turistice in conditiile protectiei, conservarii si ameliorarii mediului, adica a respectarii unor principii de dezvoltare durabila.
1.2. Impactul social al turismului
Pe langa consecintele economice, turismul are si o profunda semnificatie socio-umana. El actioneaza, prin natura sa, atat asupra turistilor in mod direct, cat si asupra populatiei din zonele vizitate. De asemenea, efectele turismului se rasfrang si asupra calitatii mediului, a utilizarii timpului liber si nu in ultimul rand asupra legaturilor dintre natiuni.
Turismul este, dincolo de toate, un element care favorizeaza comunicarea, schimbul de idei, de informatii, stimuland largirea orizontului cultural cu efect asupra formarii intelectuale.
Una dintre cele mai importante functii ale turismului consta in rolul sau reconfortant, in calitatea sa de a contribui la regenerarea capacitatii de munca a populatiei, atat prin formele de odihna, cat si prin formele de tratamente balneo-medicale. Totodata, turismul reprezinta un mijloc de educatie, de ridicare a nivelului de instruire, de cultura si civilizatie a oamenilor.
Asadar, turismul contribuie nu doar la satisfacerea nevoilor materiale, ci si la satisfacerea nevoilor spirituale ale oamenilor. ,,Orice pas al unei calatorii devine o aventura a cunoasterii; la fiecare pas mori si invingi de bucurie, ineditul te face sa renasti, natura te reinalta pe soclul fiecarei zile, martor la propriul miracol".
Raspunzand unor cerinte de ordin social, turismul se afirma si ca un important mijloc de utilizare a timpului liber. Evolutia contemporana a economiei mondiale este caracterizata de tendinta de crestere a timpului liber, fapt ce ridica probleme privind organizarea si utilizarea eficienta a acestuia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea turistica ca o expresie a atasamentului fata de loc.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.researchgate.net/publication/320528698_Tourism_activity_as_an_expression_of_place_attachment-place_perceptions_among_tourism_actors_in_the_Jukkasjarvi_area_of_northern_Sweden
2. https://www.jsod-cieo.net/journal/index.php/jsod/article/download/133/120/
3. https://dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/5503398.pdf
4. https://www.fs.fed.us/pnw/pubs/pnw_gtr660.pdf
5. https://content.sciendo.com/downloadpdf/.../article-p35.xml
6. https://www.jstor.org/stable/20788554
7. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261517707001537
8. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261517708000344
9. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0047287511410321


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!