Solutii Oftalmice si Unguente Oftalmice

Cuprins referat Cum descarc?

1.Definitie solutii oftalmice
2.Preparare solutii oftalmice
3.Aspectul solutiilor oftalmice
4.Dozarea , Sterilitate , Conservarea solutiilor oftalmice
5.Exemple solutii oftalmice
6.Unguente oftalmice


Extras din referat Cum descarc?

1. Definitie :
Picaturile oftalmice sunt preparate farmaceutice sterile, sub forma de solutii sau suspensii , folosite in tratamentul si diagnostcul bolilor de ochi. Se pot prezenta si sub forma de pulberi sterile care se dizolva sau se suspenda inainte de folosire intr-un vehicul steril.
2. Preparare :
Picaturile pentru ochi se prepara prin metode care le asigura sterilitatea si care permit evitarea unei contaminari ulterioare cu microorganism. Substantele active se dizolva sau se suspenda intr-un vehicul corespunzator si se completeaza la masa prevazuta (m/m). Picaturile pentru ochi-solutii se filtreazaprintr-un material filtrant adecvat , ca vehicul se foloseste apa proaspat fiarta si racita , apa pentru prepararea solutiilor injectabile sau uleiul de floarea -soarelui neutralizat. Se pot folosi si substante auxiliare ( solubilizantii , agenti pentru ajustarea ph-ului si pentru cresterea vascozitatii , conservanti antimicrobieni potriviti ) 
Solutiile hipotonice se izotonizeaza. Cand masa substantelor active prescrise este mai mica de 1% (m/m) , solutia se prepara prin dizolvarea substantei active in solutii izotonice sterile. Cand masa substantelor active este mai mare de 1%(m/m) masa de substanta necesara izotonizarii se calculeaza conform formulei prevazute la monografia Iniectabilia .
Solutiile coloidale nu se izotonizeaza. 
Picaturile pentru ochi apoase multidoza contin un conservant antimicrobian potrivit (ex: borat de fenilmercur , clorura de benzalconiu ,diacetat de clorhexidin ).
Picaturile pentru ochi unidoza sterilizeaza printr-o metoda adecvata conform prevederilor de la monografia Sterilizare . Nu se admite adaosul conservantilor antimicrobieni. 
Picaturile pentru ochi se repartizeaza in recipiente multidoza sau unidoza din sticla sau din material plastic , sterile si prevazute cu sisteme de picurare adecvate.
3. Aspect:
Picaturile pentru ochi solutii apoase sau uleioase trebuie sa fie limpezi , practic lipsite de impuritati mecanice. 
Picaturile pentru ochi - suspensii poat prezenta un sediment usor redispersabil prin agitare. Ph-ul picaturilor pentru ochi apoase se determina potentiometric.
Marimea particulelor : se determina prin examinarea la microscop unei mase de preparat care contine aproximativ 10 mg substanta active suspendata intinsa in strat subtire pe o lama. 90% din particulele examinate trebuie sa prezinte un diametru de cel mult 25 um; pentru 10 % din particulele examinate se admite un diametru de cel mult 50 um.


Fisiere in arhiva (1):

  • Solutii Oftalmice si Unguente Oftalmice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!