Sisteme de sănătate din Germania

Extras din referat Cum descarc?

Intre 1945 si 1990, Germania a fost divizata in doua state, unul de vest  si unul de est, in cadrul carora sistemul de sanatate se baza pe conceptii practic opuse. In Germania de Vest a existat un sistem democrat liberal, in timp ce in Germania de Est a existat un model de planificare controlat, centralizat. Dupa reunificare, sistemul de sanatate a fost reformat in vederea adaptarii la structura financiara si organizationala vest-germana. Modelul german este bazat pe asigurare sociala obligatorie, care a ramas relativ neschimbat de la fondarea sa de catre Bismark in anul 1883. Acesta garanteaza egalitate la acces si un volum important de servicii medicale avansate. 
In proportie de 89% din cetatenii germani se declara foarte satisfacuti  sau satisfacuti de sistemul lor de sanatate. Cu toate acestea sistemul de sanatate se confrunta cu importante probleme, deoarece imbatranirea populatiei duce la descentralizarea principiului de distributie pe care este bazata securitatea sociala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Sanatate din Germania.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!