Preparate pentru îngrijirea părului și a pielii capului

Extras din referat Cum descarc?

Preparatele folosite pentru ingrijirea parului ocupa un loc important in cosmetic.Ele se pot clasifica in :sampoane,vopsele pentru par,lotiuni pen - tru par, fixative pentru par,briantine,dar mai necesita si spalarea parului si pieptanarea,perierea parului si a pielii capului pentru a activa circulatia si a indeparta matreata.
Sampoanele sunt preparate pe baza de detergent tensioactivi,destinate curatirii parului si a pielii capului.Sapunurile de sodiu si de potasiu produc spuma si curate foarte bine.Nu trebuie insa frecate direct pe par,din cauza fixarii lor pe par si indepartarea foarte grea a lor de pe par,ci se dizolva putin sapun in apa si cu clabucul format sa se frectioneze pielea capului si parul.Se poate folosi si o solutie obtinuta din fulgi de sapun.
Astazi s-au realizat sampoane de buna calitate,lichide,cu substante ten - sioactive anionice,cationice sau neionice, in care se incorporeaza substan- te vascoase,acidifiante sau gresante,dupa caz.
Vopselele pentru par sunt de origine mineral,vegetala si chimica de sinte- za,ultimele fiind cel mai des folosite si apartinand colorantilor aminati,mai ales diamine si aminofenoli.Trebuie sa nu fie toxice.
Lotiunile pentru par sunt destinate ingrijirii zilnice a parului.Majoritatea produselor contin alcool,care are o actiune tonica si dezinfectanta.Se folo- seste alcool diluat cam 50-70%,in care se dizolva uleiuri de lavanda,tei, scortisoara,micsunea,la acestea se asociaza putin ulei de ricin,colesterol sau lecitina si diverse tincturi(chinina,capsici,pilocarpina,cincona,arnica, gabarandi,balsam de Peru,acid salicylic,rezorcina).O lotiune buna trebuie sa degreseze parul moderat,sa provoace o usoara reactive vasomotorie si sa parfumeze placut parul.
Fixativele pentru par sunt produse utilizate pentru mentinerea ondulatiilor parului.Ele pot sa fie geluri pe baza de metilceluloza sau alginate de guma vegetala,la care se adauga uneori vaselina colesterinata,pentru stralucire; mai pot fi si creme pe baza de stearati.
Briantinele sunt preparate folosite pentru a da suplete parului si stralucire Ele pot fi lichide si solide.
Briantinele lchide sunt:
- Briantine grase,nealcoolice,care sunt amestecuri de uleiuri grase parfumate si colorate cu diferite substante;
- Briantine alcoolice,care se impart in emulsii alcoolice,obtinute din doua lichide nemiscibile(un ulei si alcool) si solutii alcoolice,formate din ulei de ricin in alcool de 95 %(uleiul de ricin este singurul ulei vegetal solubil in alcool).
Briantinele solide sunt preparate obtinute din vaselina asociata cu lano- lina,cetaceu,colesterina,ulei de parafina,care se topesc pe baia de apa si se toarna in borcane incalzite,lasandu-se sa se raceasca.
Preparate dezodorizante si antisudorice 
Combaterea transpiratiei exaggerate se poate face cu ajutorul anumitor substante cu actiune antisudoripara,iar mascarea sau chiar disparitia mirosului neplacut se obtine cu substante dezodorizante.
Substantele antisudoripare cele mai active sunt:solutia de aldehida for-mica sau formol 35%,clorura de aluminiu in solutie apoasa 15%,solutia de acetat de plumb,taninul in solutie apoasa,alcoolica sau in pulbere,clorura de zinc,sulfat de zinc,permanganatul de potasiu,alaunul(sulfat dublu de alu- miniu si potasiu),acetotartrul de aluminiu,toate in solutie apoasa,acid salici- lic,0,25% in alcool sau 0,50% in pudre absorbante,alcoolul etilic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Preparate pentru Ingrijirea Parului si a Pielii Capului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!