Podophillum Peltatum Sinon Anspodophillum Moench

Cuprins referat Cum descarc?

1. Clasificare botanica
2. Descriere
3. Compozitie chimica
4. Utilizari traditionale
5. Indicatii terapeutice 
6. Posibile reactii adverse si contraindicatii
7. Dozajul probabil eficace


Extras din referat Cum descarc?

Podophillum peltatum este cunoscut si sub denumirea de mar de mai, marul-dracului, mar Indian, planta umbrella,lamaie salbatica.
DESCRIERE :
Este o planta perena, ce face parte din familia Berberidaceae,se gaseste in padurile din Canada si in estul Statelor Unite,la est de Oklahoma.
Podofilinul creste pana la 6-18 cm in inaltime si de la aceasta planta se foloseste rizomul, proaspat cules toamna.Din fiecare planta se dezvolta o tija simpla cu una sau doua ramificatii,frunzele dau aspectul unei umbrele deschise,de aceea se mai numeste si planta umbrela .
Planta produce in mod normal o singura floare, simpla , de culoare alba,mica,de obicei se deschide in luna mai,de aici si numele de mar de mai. Florile sunt parfumate,hermafrodite, floarea se dezvolta pe timpul verii schimband culoarea spre galben-lamaie, moare spre sfarsitul verii.
COMPOZITIA CHIMICA :
Rizomul de podofilin este partea cea mai toxica a plantei,dar de altfel este si cea mai folosita parte,deoarece contine cele mai multe principii active : podofilotoxinul si ? -peltatin,?-peltatin, fiecare dintre aceste principii avand proprietati anticancer.Mai contine saponina,amidon si cvercetol.
Alte doua varietati de podofilin-P.Emodi si P.pleianthum (varietati asiatice)contin pe langa aceste principii active un alcaloid numit berberina si un antibiotic ,ce este folosit in tratarea febrei(in special in malarie).
UTILIZARILE TRADITIONALE :
Triburile nord-americane au folosit rizomul de podofilin inca din vechi timpuri,culegand rizomul in toamna,il uscau si il transformau in pudra (drog).Aceasta pudra putea fi masticata sau bauta ca laxativ si in eliminarea viermilor intestinali ;ca unguent in unele tumori ale pielii.
In mod curent,extractul din podofilin are intrebuintari topice in probleme genitale sau in unele forme de cancer.
In China si Japonia,rizomul din varietatea de podophillum pleianthum este folosit in obtinerea unui produs ce poarta numele de HAKKAKUREN ,utilizat in muscaturile de sarpe si tumori ale organelor genitale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Podophillum Peltatum Sinon Anspodophillum Moench.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!