Osteoporoza

Extras din referat Cum descarc?

Osteoporoza inseamna "os poros". Pana nu demult considerata o stare normala a varstnicului, osteoporoza este considerata in prezent o boala, caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase, asociata cu compromiterea structurii osoase trabeculare, ceea ce predispune osul la fractura in urma unui traumatism de mica intensitate sau chiar in lipsa acestuia.
Oasele osteoporotice nu arata, la prima vedere, altfel decat oasele normale. Ele sunt insa mai putin dense, prin pierdere de substanta osoasa, ceea ce se reflecta in structura lor interna, care este profund afectata - asemenea unei tesaturi vechi, cu urzeala subtiata si pe alocuri rupta.
Dupa varsta de 35 de ani osul pierde in mod continuu din substanta sa, un fenomen normal si natural odata cu inaintarea in varsta. Aceasta pierdere poate deveni insa o problema serioasa daca "rezerva osoasa" initiala a fost prea mica sau daca pierderea de substanta osoasa se face prea repede. Rezultatul este cresterea riscului de fractura, fie printr-o cadere obisnuita, ca in cazul incheieturii mainii sau soldului, fie printr-un efort moderat de ridicare, ca in cazul vertebrelor.
Osteoporoza este o boala care afecteaza peste 40 la suta din femei si 20 la suta din barbatii cu varste de peste 50 de ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Osteoporoza.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!