Medicamentele in Franta

Extras din referat Cum descarc?

Argument
Modelul sistemului de sanatate francez se remarca prin natura sa hibrida, rezultata dintr-o combinatie complexa intre sectorul privat si cel public din punct de vedere al ofertei si al finantarii. Sistemul este fondat pe asigurari de sanatate obligatorii, si completat intr-o mare masura de asigurari voluntare private.
Acoperirea este cvasiuniversala. Atat sectorul spitalicesc cat si medicina ambulatorie ofera o vasta gama si un volum aproape nelimitat de servicii de sanatate si pacientii se bucura de o libertate totala de consultare. Sistemul pare performant din punctul de vedere al asteptarilor populatiei. In termeni de speranta de viata si de mortalitate, Franta se claseaza in primele randuri in cadrul UE. Sanatatea publica prezinta totusi puncte slabe, cum ar fi incidenta SIDA care este foarte puternica, consumul de alcool si tutun. Mortalitatea difera mult in functie de clasa sociala lucru ce ingrijoreaza din ce in ce mai tare.
Cresterea cheltuielilor cu sanatatea si adancirea deficitelor securitatii sociale, combinate cu incetinirea cresterii economice, persistenta unei rate ridicate a somajului, si imbatranirea populatiei constituie o preocupare majora. Sistemul francez este unul dintre cele mai raspandite in UE. Politicile de dominatie a cheltuielilor vizeaza limitarea ofertei. 
CAP I. Sistemul de sanatate din Franta
1. Introducere
Sanatatea reprezinta cel mai de pret lucru pe care un om il poate avea, dar de cele mai multe ori constientizam importanta acesteia atunci cand ne lipseste. Cuvantul ,,sanatate" provine din latinescul ,,sanitas" si reprezinta starea unui organism la care functionarea tuturor organelor se face in mod normal si regulat. 
O alta definitie a sanatatii este cea data de Organizatia Mondiala a Sanatatii si anume: ,,Sanatatea este acea stare perfecta de bine in care se gaseste un individ din punct de vedere organic, spiritual si social."Serviciul de sanatate se enumera printre cele mai importante servicii pe care statul trebuie sa ni le furnizeze, De el depinzand starea de sanatate a populatie,de aceea acesta ar trebui sa fie o prioritate in orice societate.
In aceasta lucrare voi vorbi despre medicamentele si serviciul public de sanatate din Franta . In primul rand voi prezenta elemente generale ale acestuia,urmate de modul in care este organizat,elemente privitoare la piata serviciul de sanatate francez (cererea si oferta,costuri etc), aspecte ale calitatii serviciului si nu in ultimul rand reglementari si tendinte existe in cadrul serviciului de sanatate din Franta, apoi voi vorbi despre medicamentele din Franta, urmand ca la final sa concluzionez ideile principale ale lucrarii mele.
2. Populatia si starea de sanatate
In anul 1997 populatia Frantei numara 58.5 milioane de locuitori. Franta se incadreaza in media europeana la repartizarea pe categorii de varsta astfel: 26% tineri sub 20 de ani ( media UE-24.6%), si 15.4% persoane in varsta de peste 65 ani, procent comparativ apropiat cu media UE-15%. Proportia persoanelor de peste 75 de ani estimata la 6.6% si relativ ridicata fata de media UE-6.1% , dar conform studiilor se asteapta o rata de 8.2% in anul 2020 care este inferioara mediei europene prevazute la 8.9%.
In jur de 75% din populatia franceza se afla concentrata intr-un numar restrans de zone urbane. Doar in capitala sunt 9 milioane de locuitori, alte mari orase cum ar fi Lille, Lyon sau Marseille numara peste un milion de locuitori.
Speranta de viata in anul 1996 a fost de 82.0 ani pentru femei (UE-80.2) si de 74.1 ani pentru barbati (UE-73.9). Se observa ca ambele valori sunt ridicate fata de media UE.
Franta prezenta in 1993 cea mai joasa rata a mortalitatii din cadrul UE si anume 6.7 decese la 1 000 locuitori (UE-8.2). 
Mortalitatea infantila a fost estimata la 4.9 decese la 1 000 de nascuti vii in anul 1994 si este inferioara mediei UE (5.4).
Bolile cardiovasculare si de cancer reprezinta principalele cauze de deces. Rata mortalitatii masculine cauzate de cancer este foarte ridicata. Pentru femei cauza principala de deces o reprezinta bolile cardiovasculare.
Incidenta SIDA a fost estimata in 1996 si ramane inca foarte ridicata - 72 noi cazuri diagnosticate la un million de locuitori.


Fisiere in arhiva (2):

  • Medicamentele in Franta
    • Medicamentele in Franta CUPRINS.doc
    • Medicamentele in Franta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!