Hamamelis Virginiana

Cuprins referat Cum descarc?

1. CLASIFICARE BOTANICA
2. DESCRIERE
3. COMPOZITIE CHIMICA
4. PRINCIPALELE INDICATII TERAPEUTICE
5. POSIBILE REACTII ADVERSE SI CONTRAINDICATII
6. DOZAJUL PROBABIL EFICACE
7. INTERACTIUNI MEDICAMENTOASE SI EFECTE TOXICE
8. OBSERVATII
9. EXEMPLE DE PRODUSE PE BAZA DE HAMAMELIS


Extras din referat Cum descarc?

HAMAMELIS VIRGINIANA
CLASIFICARE :
Regnul: Plantae
Increngatura: Magnoliophyta
Clasa: Magnoliopsida
Ordinul: Saxifragales
Famila: Hamamelidaceae
Genul: Hamamelis
Gronov. ex L.
DESCRIERE :
Hamamelis face parte din familia N.O. Hamamelidaceae. Mai este cunoscut sub denumirea de nucul vrajitor ,nuca pocnitoare, se cunosc patru specii, doua specii ce se gasesc in America de Nord(H. VIRGINIANA si H.VERNALIS) , o specie in Japonia (H. JAPONICA) si cea de-a 4 specie in China (H.MOLLIS).Numele hamamelis a fost preluat din limba greaca,cuvant ce arata asemanarea cu marul.
H.V. este un arbust ce creste spontan pe continentul nord-american,in Statele Unite si in Canada.De la hamamelis se folosesc in scop medicinal frunzele si scoarta,recoltate toamna,sub forma proaspata sau uscata.
Arbustul este constituit din multe ramuri ce pleaca din aceeasi radacina, au 4-6 cm in diametru,pana la 2 m inaltime,cu o scoarta fina de culoare gri. Frunzele au intre 3-5 cm lungime si cca.3 cm latime,scurt petiolate,alterne,ovale sau obovate,acuminate,oblong subcordate la baza,cu marginea crenata,intens dintata,cu nervatia penata mai accentuata pe fata interioara.Nervurile formeaza un aspect reticulat fin,vizibil cu lupa.Culoarea este verde mata la inceput si se transforma in verde-roscat.
Frunzele cad in toamna tarziu,atunci cand apar florile de culoare galbena ;ele apar foarte tarziu in septembrie sau octombrie.Florile formeaza niste nuci negre ce contin seminte albe cu un continut bogat in ulei.Semintele pot fi consumate.
Semintele sunt expulzate in mod violent cand ajung la maturitate,de aici si numele de ''nuca pocnitoare''.Frunzele nu prezinta miros (inodore) ,dar au un gust amar,astringent (precipita proteinele),aroma asemanatoare biterului.Crengutele sunt flexibile, colorate extern de la galben-maroniu la purpuriu,scoarta de culoare alb-verzuie.
Lemnul (scoarta) se gaseste in comert sub forma de bucati intre 1-16 cm grosime,2-8 cm lungime,de o culoare gri-argintie,striate longitudinal gust si miros slab.
Specia HAMAMELIS VIRGINIANA este folosita drept hrana de catre unele specii de LEPIDOPTERA ,care isi depun larvele pe frunzele arbustului. 
Compozitie chimica :
Conform Farmacopeii S.U.A. hamamelisul contine tanin galic-hamamelitanin,galat de etil,cvercitina,kemferol,miricetol,leucocianidol,leucodolfinidol,colina,saponina,ulei volatil mucilagii si pectine (prezente mai ales in frunzele proaspete) .
Scoarta mai contine in plus rasini,fitosteroli,substante de natura lipidica.Prin distilare cu vapori de apa se extrage apa de hamamelis (AQUA HAMAMELIDIS), utilizata in preparate cosmetice cu actiune antiseptica,astringenta,creme antirid.


Fisiere in arhiva (1):

  • Hamamelis Virginiana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!