Experimente Chimice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

VULCANUL CHIMIC

1. Pe o placuta de azbest se pune o gramajoara de 10-15g bicromat de amoniu. Daca in partea de sus a gramajoarei se infinge o sarma de cupru inrosita in foc sau cu un bat de chibrit aprins intr-o margine a gramajoarei, se porneste o reactie de descompunere, iar micul vulcan va degaja caldura, va emana vapori de apa si flacari Experimentul se va efectua pe o tava si cat mai departe de materiale inflamabile. Ecuatia reactiei de descompunere face de prisos orice explicatie.

2. Se iau 100g pilitura de fier si 50g floare de sulf, care se amesteca cu atata apa incat sa se formeze o pasta groasa de consistenta plastilinei. Gramajoara, careia i se da forma conica a unui vulcan, se pune pe o farfurioara si se acopera cu lut si pietricele, lasand in varf un mic orificiu.

Dupa 15 min. prin orificiul din varful vulcanului, va iesi o cantitate de apa, el incepand sa erupa, acoperindu-se cu un fum alburiu. Fenomenul care sta la baza experimentului, este reactia de combinare a fierului cu sulful, cand, odata cu formarea sulfurii de fier II, se elibereaza o cantitate de energie, suficienta pentru a evapora apa, cel putin partial

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Experimente Chimice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 363 cuvinte
Nr caractere:
6 590 caractere
Marime:
14.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Farmacie
Tag-uri:
chimie, experiment
Predat:
la facultate
Materie:
Farmacie
Sus!