1. Definitie si istorie Enzimele sunt proteine create de celule in corpurile noastre si toate traiesc in organism. Acestea sunt proteine specializate in munca, cum ar fi sinteze chimice, rearanjarea moleculelor , adaugarea de elemente de compusi, si ruperea de compusi. Enzimele sunt catalizatori de proteine. Inca din 1700 si mai tarziu de 1800, digestia carnii de catre sucurile gastrice si conversia amidonului in zaharuri de catre extractele vegetale si saliva erau cunoscute. Cu toate acestea, mecanismul prin care aceasta a avut loc nu au fost identificate. In secolul al 19-lea, Louis Pasteur, pe cand studia fermentatia zaharului in alcool in prezenta drojdiei de bere, ajunge la concluzia ca acest proces de fermentatie a fost catalizat de o forta vitala continuta in celulele de drojdie a ceea ce numeste "fermenti", care are activitate numai in interiorul organismelor vii. El a scris ca "fermentarea alcoolica este corelata cu un act de viata si de organizare din celule de drojdie, nu cu deces sau de descompunere a celulelor". In 1878, fiziologul german Wilhelm Kuhne (1837-1900) a folosit pentru prima data termenul de enzima, care vine din greaca ???????, "a dospi", pentru a descrie acest proces. Cuvantul enzima a fost folosit mai tarziu pentru a se referi la substantele fara viata, cum ar fi pepsina, iar cuvantul a fermenta a fost folosit pentru a se referi la produsele chimice de activitate a organismelor vii.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).