Apoptoza

Extras din referat Cum descarc?

Intr-un organism adult, numarul de celule continute de un organ in conditii normale ramane constant (homeostaza). Elementele figurate din sange si celulele epiteliale ale tesuturilor de invelis, de exemplu, sunt in mod permanent reinnoite. Aceasta proliferare este compensata print-o constanta moarte celulara. Intr-un organism uman mor zilnic cca. 50-70 miliarde de celule datorita proceselor apoptoice. In decursul unui an masa celulelor reinnoite echivaleaza greutatea intregului organism.
Homeostaza este mentinuta cand amploarea mitozelor (diviziunilor celulare) dintr-un tesut este in echilibru cu moartea unui numar echivalent de celule. Daca acest echilibru este tulburat pot avea loc doua eventualitati:
Daca celulele prolifereaza (se inmultesc prin diviziune) in cantitate mult mai mare decat numarul celor ce mor, se dezvolta o tumora.
Daca numarul unor celule specifice diminueaza intr-o masura mai mare decat reinnoirea lor prin proliferare, are loc o pierdere de celule in tesutul respectiv cu consecinte functionale grave (de ex.: boli degenerative ca boala Parkinson, boala Alzheimer etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Apoptoza.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!