Aflatoxine

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Farmacie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5633
Mărime: 88.65KB (arhivat)
Publicat de: Flavius I.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ariana VELCIOV

Extras din referat

Aflatoxina este o substanţă toxica cu potenţial cancerigen mutant şi imunorepresiv ,produsă de anumite tipuri de mucegaiuri. Prima dată aflatoxina a fost identificată la Aspergillus flavus, mucegai de la care i s-a dat şi denumirea (A.flavus- aflatoxina). A fost descoperita în 1960, moment ce a marcat aşa-numita "revoluţie a micotoxinelor".

Aflatoxinele sunt produşi de metabolizare ai mai multor specii de mucegaiuri având ca structură de bază nucleul cumarinic condensat cu

unul furanic.Se cunosc 17 aflatoxine: B1, B2 ,B2a ,G1, G2, G1a , M1 ,M2 ,GM1, GM2 ,P1, P2, Q1, Q2, aflatoxicolul, aspertoxina. Au fost notate iniţial în ordinea descrescătoare a activităţii biologice şi toxicităţii, după cum urmează: aflatoxina B1, aflatoxinele G1, G2, aflatoxina B2 (produse în speţă de Aspergillus parasiticus, extrem de toxigen, urmat de Aspergillu A. Flavus si A. Parasiticus sunt tipare “sarace” care cresc pe un

numar mare de substraturi, în special în conditii de umiditate ridicata.Aflatoxinele au fost izolate din toate recoltele de cereale majore,precum si din alte surse diverse, cum ar fi untul de arahide si marijuana.Produsele de baza ,în general, contaminate cu aflatoxine includ cassava,ardei,porumb,seminte de bumbac,mei,alune,orez,sorg, seminte defloarea soarelui, nuci de copac, de grâu, si o varietate de condimentedestinate pentru uz alimentar uman sau animal.Când sunt prelucrate, aflatoxinele intra ,în general, in suplimentele alimentare în cazul în care acestea au fost gasite în ambele alimente atat pentru animale de companie cat si umane, precum si în materii prime pentru animale agricole. Podusele transformate de Aflatoxina sunt uneori gasite în oua, produse lactate si in carne atunci când animalele sunt hranite cu cereale contaminate.

Animalele non-umane

Aflatoxina poate duce la boli de ficat la câini; cu toate acestea, nu toti câinii expusi la aflatoxina vor dezvolta boli hepatice. Ca si în orice expunere toxica, dezvoltarea aflatoxicozei este un eveniment de doza. Unii câini care sunt predispusi sa dezvolte boli de ficat se vor recupera, iar cei expusi la doze mari pentru perioade lungi de timp nu se vor mai putea vindeca.Nivelurile scazute de expunere al aflatoxinei necesita consum continuu pentru câteva saptamâni sau luni pentru ca semnele de disfunctie hepatica sa apara. Unele articole au sugerat ca nivelul toxic din produsele alimentare de câine este de 100-300 ppb si necesita o expunere continua si un consum constant pentru câteva saptamani sau luni pentru a dezvolta aflatoxicoza Nu exista informatii disponibile care sa sugereze ca, câinii recuperate vor reactiona din nou mai târziu la o boala aflatoxina-indusa.Nu exista antidot specific pentru aflatoxicoza. Ingrijirea sistematica sisustinatoare a fost adaptata la severitatea bolii hepatice si poate include fluide intravenoase cu dextroza, vitamina K activa, vitamine din complexul B, si restrânsa, dar de inalta calitate, o dieta bazata pe proteine cu continutul de carbohidrati adecvat.La 20 decembrie 2005, Diamond pet food a descoperit aflatoxina într-un produs fabricat la facilitatea lor în Gaston, Carolina de Sud Diamond a amintit în mod voluntar în 23 de state 19 produse formulate cu porumb si fabricate în instalatia de Gaston. Testarea a mai mult de 2.700 de esantioane de produs finit efectuate de catre laboratoare a confirmat faptul ca doar doua coduri pe data cu formula pentru caine adult “Best by” cu datele de 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie si aprilie 11 au fost potential toxice.

Preview document

Aflatoxine - Pagina 1
Aflatoxine - Pagina 2
Aflatoxine - Pagina 3
Aflatoxine - Pagina 4
Aflatoxine - Pagina 5
Aflatoxine - Pagina 6
Aflatoxine - Pagina 7
Aflatoxine - Pagina 8
Aflatoxine - Pagina 9
Aflatoxine - Pagina 10
Aflatoxine - Pagina 11
Aflatoxine - Pagina 12
Aflatoxine - Pagina 13
Aflatoxine - Pagina 14
Aflatoxine - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Aflatoxine.doc

Te-ar putea interesa și

Studiul Efectelor de Contaminare a Alimentelor cu Micotoxine

Justificarea alegerii temei de cercetare Micotoxinele prezente în mod natural în diverse produse alimentare constituie o problemă serioasă de...

Chemical Risk Analysis for Aflatoxin

I. Chemical risk assessment 1. What are aflatoxins? Aflatoxins are toxic metabolites produced by certain fungi in/on foods and feeds. They are...

Determinarea Aflatoxinelor din Produsele Alimentare - Metode de Analiza și Echipamente Moderne

INTRODUCERE Conditia cea mai importanta la care trebuie sa raspunda un produs alimentar este lipsa de nocivitate, deoarece altfel, din produs util...

Contaminarea Produselor Alimentare cu Micotoxine

INTRODUCERE Prin utilizarea şi transformarea materiilor prime agroalimentare, industria alimentară are rolul de a produce alimente de calitate...

Contaminarea cu Aflatoxine

INTRODUCERE In acest referat s-a abordat problema contaminării cu aflatoxine şi compuşii, precum şi efectul pe care această contaminare îl are...

Efecte negative produse de contaminanții alimentari

1. Efecte negative produse de contaminanții microbiologici 1.1 Mucegaiuri Mucegaiurile, cunoscute ca ciuperci filamentoase, se pot dezvolta pe...

Aflatoxinele

Rolul micotoxinelor în istoria bolilor umane a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, dar interesul științific și cercetarea sistematică a...

Aflatoxina

Aflatoxina este o substanta toxica cu potential cancerigen, mutant si imunorepresiv produsa de anumite tipuri de mucegaiuri. Prima data aflatoxina...

Ai nevoie de altceva?