Verificarea și validarea factorilor umani

Extras din referat Cum descarc?

Tecnatom a efectuat Validarea si Verificarea Tehnica a Factorilor Umani (HFE V&V) inca de la mijlocul anilor 1980. Aceasta activitate a inceput ca fiind una dintre activitatile necesare dupa TMI, urmand ca si in Spania sa se desfasoare Analizarea Detaliata a  Design-ului Camerei de Control (DCRDR).
Toate Centralele Nucleare existente in Spania au fost evaluate pentru a putea identifica Discrepantele Ingineriei Umane (HED). 
DCRDR au fost finalizate la mijlocul anilor 1990, iar urmatoarele activitati de Verificare si Validare s-au referit la noi proiecte si modificari ale centralelor ca parte a activitatilor descrise in Modelul Programului de Revizuire a Factorilor Umani (MPR TFU), inclus in NUREG-0711 din 1994. 
Activitatile incluse in procesul HFE V&V sunt: 
-Verificarea Efectuarii Sarcinilor (TSV), 
-Verificarea Design-ului HFE (HFE DV) folosind Normele NUREG -0700 HFE, si 
-Validarea Sistemului Integrat (ISV), impreuna cu efectuarea testelor de  performanta, in special in simulatoare. 
Experienta acumulata este in special legata de activitatea Tecnatom in Centralele Nucleare din Spania precum Jose Cabrera, Almaraz si Vandellos iar in cazul centralelor nucleare straine, printre altele: Beznau si o centrala avansata in Taiwan.


Fisiere in arhiva (1):

  • Verificarea si validarea factorilor umani.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!