Tratarea deseurilor solide

Cuprins referat Cum descarc?

1. Definitie. Amplasament 3
2. Structura de principiu si modalitatea de functionare 4
Prelucrarea deseurilor 5
Stocarea temporara, pretratarea 5
Alimentarea in unitatea de incinerare 6
Eliminarea si tratarea cenusei reziduale 10
Tratarea si valorificarea emisiilor 11
3. Avantaje si dezavantaje 12


Extras din referat Cum descarc?

INCINERAREA DESEURILOR IN BUCURESTI
1. Definitie :
Incinerarea este un proces de oxidare uscata la temperaturi mari care reduce deseul organic combustibil la o materie anorganica necombustibila.
Acest procedeu se aplica si deseurilor menajere care nu pot fi reciclate sau refolosite. Incinerarea este fezabila numai daca capacitatea calorica a deseurilor este mai mare decat 2000 Kcal/Kg (8370 KJ/Kg).
Amplasament: Depozitul ecologic de deseuri Chiajna,Bucuresti
Inaugurat la 13 aprilie 2006, incineratorul functioneaza in conformitate cu normele de protectie a mediului si a sanatatii populatiei si este dotat cu un sistem performant de monitorizare in conformitate cu Directiva 2000/76/CEE privind incinerarea deseurilor transpusa in H.G. 128/2005, modificata si completata de H.G. 268/2005.
Incineratorul este fabricat in Statele Unite ale Americii de catre Pennram Manufacturing Corporation, care are 25 de ani experienta in domeniu, avand instalate sisteme avansate de incinerare in peste 30 de tari (5 continente) si lucrand sub incidenta normelor US EPA, EU EPA. Datorita performantelor de ardere si monitorizare, incineratorul poate elimina deseuri periculoase atat solide cat si lichide, cu exceptia deseurilor radioactive. Incineratorul este dotat cu un sistem performant de ultima generatie care realizeaza monitorizarea continua a parametrilor emisiilor, pentru controlul acestora si incadrarea in limitele stabilite de legislatie.
Incinerarea se poate aplica atat deseurilor municipale colectate in amestec cat si numai fractiei de deseuri reziduale. Insa, compozitia deseurilor municipale este preponderent biodegradabila, iar aceasta impiedica incinerarea deseurilor municipale fara alti combustibili, conducand la cresterea costurilor de incinerare pe tona de deseuri municipale.
Pe langa deseurile reziduale sau municipale, incineratoarele pot accepta orice tipuri de deseuri. In functie de tipul deseurilor acceptate incineratoarele sunt proiectate special. Pentru deseurile periculoase, incineratoarele trebuie sa atinga temperatura de ardere mult mai ridicata decat in cazul incinerarii deseurilor nepericuloase.
Structura de principiu si modalitatea de functionare a instalatiei de incinerare a deseurilor este explicata in baza catorva componente ale instalatiei. Acestea sunt oferite de numerosi producatori, fiecare executie diferind corespunzator.
Incinerarea deseurilor consta in urmatoarele etape de functionare :
1. prelucrarea deseurilor
2. stocarea temporara, pretratarea( daca este necesara)
3. alimentarea in unitatea de incinerare
4. eliminarea si tratarea cenusei reziduale
5. tratarea si valorificarea emisiilor
Figura 1. Schema de baza a unui incinerator
Prelucrarea deseurilor
La prelucrarea deseurilor are loc mai intai o cantarire in vederea stabilirii cantitatii de deseuri livrate. Anumite deseuri pot fi indepartate catre locuri de descarcare prestabilite, in functie de tipul de deseu. 
Cantarirea se poate face mecanic sau electromecanic.
Zona de descarcare a deseurilor trebuie sa asigure posibilitatea descarcarii oricaror tipuri de masini de colectare sau transport a deseurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tratarea deseurilor solide.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.green-report.ro/incinerarea-deseurilor-solutie-sau-pericol-pentru-mediu/
2. http://www.iridex.ro/incinerator.php
3. http://www.aksd.ro/images/documente/legislatie/4_Trataretermica.pdf
4. http://www.traiverde.ro/uploads/fisiere_biblioteca/12/ghid%20managementul%20deseurilor.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!