Transferul căldurii legea lui Fourier

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Studiul propagarii caldurii urmareste determinarea relatiilor cantitative. Intereseaza determinarea energiei termice maxime care poate fi transmisa prin unitatea de suprafata, obtinerea randamentului optim de utilizare a unor surse de caldura sau reducerea la minim a trecerii unui flux termic printr-o anumita suprafata. Propagarea caldurii se poate realiza in urmatoarele moduri:- conductie

- convectie

- radiatie

Conductia termica: este fenomenul de transfer termic prin corpuri fara miscari aparente si este caracteristica solidelor si straturilor subtiri de fluid in repaos. Conductia termica reprezinta transportul direct al caldurii, in interiorul aceluiasi corpmaterial, in masa caruia exista diferente de temperatura sau intre corpuri diferite atunci cand intre ele exista un contact intim si diferente de temperatura.

Convectia caldurii: este fenomenul de transfer termic prin corpuri cu miscari aparente. Se manifesta la fluide in miscare si in procesele de schimbare de stare de agregare. Canvectia caldurii este o transmitere de caldura macroscopica. Ea are loc datorita unui fluid in miscare, in care elementul conducator vehiculeaza din zona de temperatura mai mare pentru a transporta energia termica in zonele cu temperatura mai scazuta. Convectia termica poate fi:

-convectie libera: cand fluidul se misca pe baza fortelor arhimedice, generate de neuniformitatea campului de temperatura( vitezele de miscare fiind mici).

- convectie fortata: cand fluidul se misca pe baza fortelor rezultate din diferentele de presiune statice sau dinamice create artificial sau natural. Vitezele de miscare sunt sensibil mari.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transferul Caldurii Legea lui Fourier.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 084 cuvinte
Nr caractere:
5 903 caractere
Marime:
19.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
caldura, transfer, proces, temperatura
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!