Surse regenerabile de căldură

Previzualizare referat:

Extras din referat:

de cazare doar in perioada de vara(perioada de sezon, lunile mai-septembrie). S-a dorit ca in extrasezon sa se mentina in interiorul motelului o temperatura de aproximativ 18 ?C pentru a nu supune interiorul fenomenului de degradare datorita temperaturilor scazute.

Necesarul de energie termica este:

Qinc.= 4761 kcal/h

Qacm.= 115920 kcal/h.

Pentru acoperirea necesarului termic pentru producerea de apa calda menajera in perioada de sezon s-au folosit captatori solari avand suprafata totala insumata de captare de 536 m2. S-au ales 36 de panouri solare de 15 m2 fiecare, 1 m2 de panou solar putand furniza 2 kw/zi putere utila. Localitatea Constanta fiind situata in apropierea paralelei de 45? latitudine N. captatorii solari vor fi dispusi inclinati la 45? fata de orizontala. Captatorii solari se vor dispune inseriat (maxim 10) pe patru randuri, legarea intre randuri facandu-se in paralel. Pentru a nu ramane aer dupa incarcarea captatorilor solari cu agent termic pe fiecare rand de captatori solari vor fi montate in partea stanga sus supape automate de aerisire.

Apa calda pentru consum se va prepara prin cuplarea unui boiler cu acumulre cu capacitatea totala de 1500 l, necesarul de agent termic fiind asigurat cu ajutorul captatorilor solari. In perioada de extrasezon acumularea de apa calda va fi folosita ca agent termic pentru a asigura necesarul de energie termica necesar incalzirii. In perioadele cu temperaturi exterioare scazute in cazul in care nu se poate capta suficienta energie termica cu ajutorul captatorilor solari, acumularea de apa calda este prevazuta cu rezistenta electrica ce se cupleaza automat in functie de temperatura apei din acumulare.

Apa din acumulare este folosita, in cazul asigurarii necesarului de energie termica pentru incalzire, ca agent termic primar pentru un schimbator de caldura in placi, agentul termic secundar fiind apa din instalatia de incalzire centrala.

Dilataile rezultate in urma incalzirii agentului termic folosit in captatorii solari si a agentului termic din instalatia de incalzire centrala vor fi preluate cu ajutorul unor vase de expansiune inchise, cu membrane de cauciu umplute cu azot avand presiunea de preincarcare de 1,5 bari.

Circulatia agentului termic folosit in captatorii solari se va face cu ajutoul unei pompe de circulatie. Functionarea pompei de circulatie va fi comandata cu ajutorul unei automatizari. Automatizarea va citi temperatura agentului termic din captatorii solari si temperatura apei din acumulare. Cand diferenta de temperatura este mai mare de 5 ? pompa de circulatie va fi pornita. In perioada de extrasezon automatizarea va putea cupla

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Surse Regenerabile de Caldura.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 228 cuvinte
Nr caractere:
7 168 caractere
Marime:
9.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
temperatura, energie, caldura
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Sus!