Surse de Incalzire cu Energie Electrica

Extras din referat Cum descarc?

Se stie ca incalzirea pe perioada rece a anului a incaperilor in care ne aflam este o problema foarte importanta care ne pune in situatii grele si anume situatii financiare.
In prezent exista o diversitate de instalatii de producere a caldurii pe baza de combustibili ca: 
lemnul, carbunele, gazul natural, energia electrica etc. Scumpirea continua a gazelor si existenta de numeroase zone unde bransarea este imposibila sau la preturi foarte mari se recomanda folosirea sistemelor de incalzire pe baza de electricitate. Un studiu efectuat recent arata ca,este chiar mai ieftin sa iti incalzesti casa electric, fata de obisnuita centrala pe baza de gaz. Datorita tehnologiilor moderne instalatiile de caldura pe baza energiei electrice sunt de mai multe tipuri, fiecare avand avantaje si dezavantaje. Metodologiile de implementare a instalatiilor date sunt mai simple si mai accesibile, astfel incit veti economisi la incalzirea locuintei Dv-stra.
Cele mai populare metode de incalzire electrica sunt: 
o convectoarele electrice cu acumulare de caldura; 
o sistem electric incalzitor in pardoseala;
o panouri radiante;
o Instalarea pompelor termice geotermale;
Descrierea succinta a surselor. Avantaje si dezavantaje.
o Convectoarele electrice cu acumulare de caldura
Convectoarele electrice cu acumulare de caldura sunt monofazice si trifazice cu puteri cuprinse intre 1,6 kW - 5,1 kW. 
Convectoarele electrice cu acumulare de caldura, cea mai buna solutie pentru :
-apartamente;
-case de vacanta;
-scoli;
-restaurante;
-farmacii;
-depozite;
Mod de functionare : Convectorul se incarca timp de 8 ore si degaja caldura 16-19 ore (in functie de temperatura exterioara -10 grade ) fara sa fie alimentat la sursa de curent. De asemenea nu mai este nevoie de construirea, instalarea sau intretinerea unor incaperi pentru centrala termica de incalzire, a instalatiilor costisitoare , rezervoarelor sau conductelor. Aparatele de incalzire cu caldura inmagazinata in timpul noptii contribuie la o exploatare rationala a curentului care oricum se produce noaptea. Masurile comparative au mai aratat ca, consumul de energie al incalzirii cu caldura inmagazinata este cu 20 % sub cel a incalzirii centrale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Surse de Incalzire cu Energie Electrica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!