Servicii Publice Privind Energia Electrica

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Energia reprezinta una dintre cele mai importante concepte fizice descoperite de om. 
Este un factor important intrucat asigura confort personal si mobilitate oamenilor si este esentiala pentru realizarea de bogatii industriale, comerciale si sociale.
Aceasta lucrare prezinta o imagine de ansamblu a sectorului energiei regenerabile la nivel european si national, cateva exemple de investitii pentru dezvoltarea acestui domeniu, proiecte dezvoltate recent in tarile in curs de dezvoltare conformitate cu modelul de parteneriat public-privat, precum si peisajul general si stadiul actual al parteneriatului public-privat in Romania.
Prin acest proiect mi-am propus sa analizez situatia Romaniei din domeniul public- privat pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Scopul proiectului a fost de a descoperi potentialul Romaniei in ceea ce priveste resursele regenerabile si de a demonstra ca prin investitiile publice si private Romania s-ar putea descurca folosind doar resursele proprii. 
Presupunand ca, brusc, am fi lipsiti de energie, s-ar intampla lucruri nefavorabile , si anume :
lipsa luminii electrice 
caderea sistemelor informatice
probleme imense cu transporturile (tramvaie, trenuri, avioane, masini cu sistem de aprindere etc.) ; cele care vor ramane, vor putea fi folosite doar in timpul zilei la capacitate maxima (lipsa luminii pentru faruri)
un gol imens in domeniul comunicarii (telefoane de orice fel, aparate radio, TV, internet)
Modalitati de producere a energiei electrice.
3. Energie regenerabila in Europa
4. Perspectiva Romaniei
Romania foloseste mai multe mijloace pentru a produce energie electrica in cea mai mare parte a tarii produsa din combustibili fosili, in special a carbunelui. Cu toate acestea, hidroenergia a fost intotdeauna responsabila pentru a oferi o buna parte a productiei de energie electrica pentru tara cu putere hidro mai mult de 90% din aceasta fiind produsa in centralele hidroelectrice mari, cum ar ca Portile de Fier I si II (Portile de Fier).
Conform datelor furnizate de Eurostat in 2010, Romania ocupa locul al treilea intre tarile cu cea mai mare crestere de energie regenerabile in consumul total, de la 17,5% in 2006 la 20,4% in 2008, dupa Austria si Estonia.
Ca un stat membru al Uniunii Europene, Romania trebuie sa respecte obiectivele nationale impuse de energie regenerabila 2009 a Directivei privind energia regenerabila si trebuie sa ajunga la o pondere de 24% cota de energie total Consumul din surse regenerabile pana in 2020. 
Avantajul nostru este ca Romania intotdeauna a fost peste media europeana, dupa cum reiese si in urmatoarea schema.


Fisiere in arhiva (1):

  • Servicii Publice Privind Energia Electrica.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!