Separatoare și Siguranțe Fuzibile

Previzualizare referat:

Extras din referat:

ROLUL SEPARATOARELOR

Normele de protectie a muncii impun ca lucrarile de intretinere sau de reparatii in instalatiile de inalta tensiune sa se execute numai dupa ce portiu?nea pe care se lucreaza a fost deconectata si izolata vizibil de restul instalatiei. Sint, deci, necesare aparate de conectare care sa realizeze o intrerupere vizibila si o izolatie suficienta.

In acelasi timp, in centralele electrice este necesar sa se efectueze manevre de conectare sau deconectare fara curent a diferitelor circuite (schimbarea sau separarea barelor, trecerea de la un generator la altul etc), fiind necesare, pentru aceasta, aparate de conectare simple, fara putere de rupere, dar de constructie robusta, cu manevrare usoara si pozitie usor vizibila.

Pentru aceste scopuri se folosesc separatoarele.

Separatoarele sint aparate de conectare destinate conectarii si deconectarii circuitelor sub tensiune, dar fara sarcina, separarea fiind vizibila si cu suficienta izolatie, pentru ca, pe circuitul deconectat, personalul de intretinere sa poata executa lucrari in deplina siguranta.

Corespunzator scopului pentru care au fost construite, separatoarele au o putere de rupere foarte redusa (pot intrerupe, in anumite limite, curentul de magnetizare al transformatoarelor mici).

SOLUTII CONSTRUCTIVE

Separatoarele realizeaza intreruperea prin deschiderea unui cutit mobil de contact. Acesta separa astfel doua contacte fixe, la care sint racordate, prin borne, caile de curent ale circuitelor comandate.

In functie de conditiile de utilizare se deosebesc mai multe tipuri de separatoare, care pot fi grupate dupa diferite criterii.

- Dupa tensiunea nominala, se deosebesc: separatoare de 1, 3, 6, 10, 15, 20, 35, 60, 220, 400, 500 si 750 kV.

- Dupa intensitatea nominala, se deosebesc: separatoare de 200, 400, 630, 1 250, 1 500, 2 000, 3 150, 6 000 A.

- Dupa felul instalatiei, se deosebesc: separatoare de interior (folosite indeosebi la tensiuni nominale pina la 15 35 kV si, mai rar, pina la 110 kV) si separatoare pentru instalatii de exterior (pentru tensiuni nominale cuprinse intre 15 si 750 kV).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Separatoare si Sigurante Fuzibile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
628 cuvinte
Nr caractere:
3 555 caractere
Marime:
8.20MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Energetică
Tag-uri:
energetica, sigurante
Predat:
la facultate
Materie:
Energetică
Profesorului:
Fediuc Corina
Sus!