Separatoare si Sigurante Fuzibile

Extras din referat Cum descarc?

ROLUL SEPARATOARELOR
Normele de protectie a muncii impun ca lucrarile de intretinere sau de reparatii in instalatiile de inalta tensiune sa se execute numai dupa ce portiu?nea pe care se lucreaza a fost deconectata si izolata vizibil de restul instalatiei. Sint, deci, necesare aparate de conectare care sa realizeze o intrerupere vizibila si o izolatie suficienta.
In acelasi timp, in centralele electrice este necesar sa se efectueze manevre de conectare sau deconectare fara curent a diferitelor circuite (schimbarea sau separarea barelor, trecerea de la un generator la altul etc), fiind necesare, pentru aceasta, aparate de conectare simple, fara putere de rupere, dar de constructie robusta, cu manevrare usoara si pozitie usor vizibila.
Pentru aceste scopuri se folosesc separatoarele.
Separatoarele sint aparate de conectare destinate conectarii si deconectarii circuitelor sub tensiune, dar fara sarcina, separarea fiind vizibila si cu suficienta izolatie, pentru ca, pe circuitul deconectat, personalul de intretinere sa poata executa lucrari in deplina siguranta.
Corespunzator scopului pentru care au fost construite, separatoarele au o putere de rupere foarte redusa (pot intrerupe, in anumite limite, curentul de magnetizare al transformatoarelor mici).
SOLUTII CONSTRUCTIVE
Separatoarele realizeaza intreruperea prin deschiderea unui cutit mobil de contact. Acesta separa astfel doua contacte fixe, la care sint racordate, prin borne, caile de curent ale circuitelor comandate.
In functie de conditiile de utilizare se deosebesc mai multe tipuri de separatoare, care pot fi grupate dupa diferite criterii.
- Dupa tensiunea nominala, se deosebesc: separatoare de 1, 3, 6, 10, 15, 20, 35, 60, 220, 400, 500 si 750 kV.
- Dupa intensitatea nominala, se deosebesc: separatoare de 200, 400, 630, 1 250, 1 500, 2 000, 3 150, 6 000 A.
- Dupa felul instalatiei, se deosebesc: separatoare de interior (folosite indeosebi la tensiuni nominale pina la 15   35 kV si, mai rar, pina la 110 kV) si separatoare pentru instalatii de exterior (pentru tensiuni nominale cuprinse intre 15 si 750 kV).


Fisiere in arhiva (1):

  • Separatoare si Sigurante Fuzibile.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!