Energia Valurilor si Mareei

Extras din referat Cum descarc?

Valurile pot produce energie, insa cea mai grea parte o reprezinta modalitatea prin care poate fi captata aceasta. Valurile pot actiona un generator prin miscari verticale. Complexele tehnologice folosite pentru dezvoltarea energiei produse de valuri trebuie sa reziste conditiilor neteorologice aspre si in aceasi timp sa poate genera energie din valurile mici.
Energia regenerabila produsa de valuri va fi produsa intr-un flux continuu, indifferent daca va fi utilizata sau nu. Complexele tehnologice vor fi necesare in zonele unde sunt estimate valuri puternice.
Energia mareelor este, de asemenea, regenerabila. Ea nu produce poluare si nu are nevoie de combustibil.Construirea unui baraj pentru maree este foarte costisitoare si afecteaza o suprafata mare a marii. Aceasta functioneaza numai atunci cand apare fluxul si refluxul. Exista cateva locuri propice construirii unui baraj pentru maree, dar din fericire au fost descoperite turbinele subacvatice despre care se presupune ca ar fi mai bune decat barajele, din punct de vedere financiar si nu au un impact foarte mare asupra mediului inconjurator.
Exemplele studiate evidentiaza diferite modalitati de exploatare a energiei marilor si oceanelor prin intermediul vapoarelor. Desi termenul de energie ne inspira ideea de consum, exemplul personal al marinarului japonez in varsta de 69 de ani, ne demonstreaza ca vaporul se intoarce la forta de propulsie a naturii, si anume valurile. 
Valurile produse de vant
In dinamica fluidelor, valurile de vant sau mai exact valurile produse de vant reprezinta suprafata valului care se intalneste pe suprafata libera a oceanelor, marilor, lacurilor, raurilor si canalelor sau chiar a baltilor mici sau ale iazurilor. Dupa ce vantul inceteaza sa sufle, valuri de vant se numesc hula. Acestea au fost generate in alta parte, sau de ceva timp in urma. 
Energia valurilor oceanice
Valurile reprezinta o puternica sursa de energie. Problema este aceea ca nu este usor de a o valorificasi a o transforma in energie electrica in cantitati mari.
Tehnologii folosite pentru energia valurilor oceanice
Constructorii utilizeaza multe metode pentru proiectarea echipamentelor destinate exploatarii energiei valurilor. Aceste echipamente se pot clasifica fie in functie de locul de amplasare si adancimea la care sunt proiectate sa functioneze, adica de-a lungul tarmului, langa tarm si in larg, fie in functie de metoda utilizata pentru captarea energiei valurilor. Cu toate acestea, fiecare se afla intr-un stadiu de dezvoltare incipient pentru a prezice care tehnologia sau combinatie de tehnologii ar fi cea mai raspandita in comercializare in viitor. 
Coloanele de apa oscilante (CAO) 
Acestea sunt structuri gaurite, partial imersate, care sunt deschise catre mare sub suprafata apei, astfel incat contin aer prins deasupra unei coloane de apa. Valurile determina ridicarea si coborarea coloanei, actionand ca un piston, comprimand si decomprimand aerul. Acest aer este canalizat catre o turbina cu aer pentru a produce energie. Cand sunt corespunzator proiectate pentru starea dominanta a marii, CAO pot fi reglate pentru perioada valului incident, in scopul de a rintra in rezonanta. Astfel, CAO pot fi realmente eficiente si pot prezenta caracteristici de puncte de absorbtie. Un caz particular din acesta categorie este CAO portant, care este un CAO flotant. Printre dispozitivele propuse in prezent se numara Sperboy, MRC si Backward Bent duct type OE Buoy. 
Energia anuala estimata a fi produsa este de 1,973 MWh/yr. In cazul in care acem un sistem cu unitati multiple productia de energie va ajunge la 300.000 MWh/yr, iar costul estimat al curentului electric ar ajunge la 0.10$ kWh.


Fisiere in arhiva (1):

  • Energia Valurilor si Mareei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!