Electromobil cu Motor Asincron

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere.3
1. Schema bloc a instalatiei electrice la electromobil.4
2. Invertorul.5
3. Reglarea vitezei.6
4. Modulul de incarcare a bateriilor.8
5. Tipuri de baterii.9
6. Utilizarea ultracondensatoarelor.12
Concluzii.13
Bibliografie.14


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Semnalul de alarma in dezvoltarea automobilului cu motor cu ardere interna, l-a dat poluarea atmosferei in zona urbana. Raportul anual din 9 Feb 1989, al World Watch Institute din Washington atrage atentia omenirii ca, daca nu se va reduce nivelul eliberarii in atmosfera a substantelor poluante exista riscul ca locuitorii Terrei sa declanseze fenomenul de incalzire globala. Cantitatile mereu sporite de anhidrida carbonica (cu o crestere anuala de 0,4%), oxizi de azot, oxizi de carbon, vapori de plumb, clorofluorocarburi (gaze cu spor anual de 5%) contribuie la incalzirea atmosferei prin distrugerea stratului de ozon care protejeaza planeta de radiatiile ultraviolete. Pe langa poluarea chimica a atmosferei un alt mare produs nociv de care se face vinovat automobilul fata de mediul ambiant este zgomotul. Actionand asupra scoartei cerebrale, zgomotul provoaca iritatii nervoase accelereaza procesul de oboseala, slabeste atentia si reactiile psihice. Apare asadar, evidenta oportunitate a utilizarii unui vehicul nepoluant si silentios in circulatia urbana aceasta concluzie este cea care, la inceputul anilor 60 a redeschis era automobilelor electrice. Cercetarile au primit apoi, un nou impuls odata cu atingerea apogeului unui nou fenomen: criza energetica, fenomen de exploatare, care la nivelul anului 1973 a pus in evidenta problema disponibilitatilor de rezerve de titei,determinand statele lumii sa treaca la programe concrete de cercetare si dezvoltare. Fiecare tara incearca alternative pentru titei, in functie de sursele de energie autohtone, gaze naturale (rezerve epuizabile aproape in aceeasi masura ca si titeiul), carbune precum producerea de metanol,hidrogen,energii regenerabile, etc. 
Utilizarea energiei electrice este favorabila prin faptul ca infrastructura necesara, sub forma sistemelor de distributie publica este deja disponibila si poate fi folosita cu mici modificari. De asemenea electricitatea, spre deosebire de alcooli sau benzina sintetica poate fi produsa din toate sursele primare de energie cunoscute, ceea ce reprezinta un factor esential in eventualitatea ca una din aceste forme devine deficitara. In comparatie cu vehiculele propulsate prin motoare cu combustie interna, VEM autonome alimentate de la acumulatoare electrice prezinta un randament electric mai superior. In timp ce la vehiculele din prima categorie numai 14% din energia totala este folosita pentru tractiune, la VEM energia utilizata este de 50 % din energia totala. 
Dezvoltarea vehiculelor electrice este strans legata de evolutia electricitatii si a tehnologiilor de conversie a energiei electromecanice. La inceputul anilor 1800, mijloacele de transport erau propulsate doar prin puterea aburului, deoarece legile inductiei electromagnetice, si prin urmare, motoarele si generatoarele electrice nu erau inca descoperite. Faraday a descoperit in 1831 legea inductiei electromagnetice si la scurt timp a inventat motorul de curent continuu. Primele vehicule echipate cu baterii nereincarcabile au fost testate in 1834 si 1851. Bateriile electrice cu plumb au fost realizate in 1859, iar in 1874 au fost utilizate pe un vehicul electric. 
Fig. 1 Modul de amenajare a echipamentului electric.
1. Schema bloc a instalatiei electrice la electromobil
Pedala de acceleratie este conectata la doua potentiometre, care traduc miscarea de translatie a pedalei intr-un semnal variabil ce comanda invertorul. Semnalul dat de potentiometre spune invertorului cat de multa putere sa furnizeze motorului electric. Sunt doua potentiometre din motive de siguranta, invertorul citeste ambele potentiometre si se asigura ca ambele dau acelasi semnal. Daca nu, el nu functioneaza.


Fisiere in arhiva (2):

  • Electromobil cu Motor Asincron.docx
  • Electromobil cu Motor Asincron.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://ro.wikipedia.org 
2. www.venturifetish.fr 
3. www.teslamotors.com 
4. www.wrightspeed.com 
5. http://www.econogics.com/ev/evhistry.htm
6. http://www.newton.mec.edu 
7. http://www.dassault.fr 
8. http://sloan.stanford.edu 
9. http://mikes.railhistory.railfan.net 
10. http://inventors.about.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!