Eficienta Termica si Economia Mediului

Extras din referat Cum descarc?

-Analiza eficientei termice si optimizarea termocentralelor
-Costurile interne de mediu
-Carbon Exergy Tax - Taxa pe exergia carbonului
Eficienta termica este o abordare complexa in scopul de a estima / stabili perfomantele energetice ale sistemului atat din punctul de vedere al capacitatilor termodinamice cat si al celor economice. Eficienta termica a fost propusa si dezvoltata de mai multi autori inca de acum cativa ani.
TPG este implicata in acest subiect de la inceputul anilor '90. Avantajul si cababilitatile noastre sunt date de urmatoarele aspecte:
A. Analiza eficientei termice si optimizarea sistemelor energetice avansate (cicluri combinate de aer-vapori, cicluri hibrid de celule cu combustibil, Cicluri Combinate de Gazificator Integrat...)
B. Planul uzinei si optimizarile operationale ale uzinelor co si trigenerative (optimizari operationale la fiecare ora, in functie de eficienta uzinei si scenariul pentru pretul de vanzare a energiei).
C. Impactul asupra mediului al termocentralelor.
Ultimul exemplu din (A) este aplicatia unei analize termoeconomice la o inovativa uzina decarbosificatoare de combustibil si separare a dioxidului de carbon. In acest caz, sectiunea de pretratare a combustibilului este responsabila pentru o crestere considerabila in complexitatea uzinei care afecteaza eficienta totala, cheltuielile de investitie si costurile de energie.
Baza oricarei evaluari economice este estimarea cheltuielilor de investitie ale componentelor uzinei. Aceasta este facuta folosind codul T.E.M.P ce este furnizat cu ecuatiile pentru costuri care evalueaza cheltuielile de investitie ale unei singure componente pornind de la cerintele si specificatiile performantelor fizice si termodinamice. Atata vreme cat costurile investitionale sunt o preocupare, figura de mai jos arata, ca un exemplu, alocarile procentuale ale cheltuielilor de investitii cand o turbina Siemens V64.3a este integrata intr-o astfel de uzina pentru decarbonificarea combustibilului.
Organizarea si optimizarea operationala a unor sisteme energetice (B) necesita o aproximatie detaliata pentru limitarile economice ale uzinei energetice, asa cum este trendul costului combustibilului si al energiei electrice.
In aceasta privinta, fluctuatiile orare ale pretului si variatiile de perfomanta ale uzinei trebuie sa fie incluse in calculatie. Mai mult decat atat, degradarea datorata uzurii si costurile operationale si de intretinere pot afecta in mare masura perfomantele tehnice si economice ale uzinei. Multe din aceste aspecte trebuie avute in vedere cand este solicitata o analiza completa termoecomica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta Termica si Economia Mediului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!