Convertoare

Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I
Convertorul electropneumatic
I.1. Electromagnetul polarizat:
Este format din doua miezuri identice si o lama care oscileaza in jurul puncului 0 al acestuia, toate sunt confectionate din material ferromagnetic, precum si din magneti permanenti de polarizare. Lama se gaseste in in interiorul unei bobine fixe ale carei spire sunt parcurse de un current unificat . Resortul fixat la partea inferioara a lamei este netensionat in pozitia lui mediana a acesteia.
Daca curentul este foarte mic ( aproximativ 0 ) aupra lamei mobile actioneaza numai campul de polarizare al magnetilor permanenti. Deoarece sinstemul se afla intr-o pozitie simetrica, dar fluxurile de polarizare sunt egale, magneti fiind identicei, fortele elctromagnetice sunt egale si sistemul ramane in aceasta pozitie mediana.
Daca curentul creste, avand de exemplu o anumita polaritate, lama devine un electromagnet cu o anumita polaritate.
Fluxul magnetic $i produs de curentul i se va ramifica prin miezurile M1 si M2 sub forma unor fluxuri componente $1 si $2 care in intrefierurile dA si dD se vor insuma 
($p + $1 , respective $p + $2), iar in intrefierurile dB si dC se vor scadea 
($p - $1 , respective $p - $2).
In consecinta lama L se va roti in sensul acelor de ceasornic sub influenta fortelor 
FA - FB (FA > FB) si FD - FC , care sunt functie de fluxurile magnetice aferente. Exprimat intr-un mod mai simplu, se poate spune ca electromagnetul capatand polaritatea din figura b 
( N sus si S jos ) se va roti in sensul aratat mai inainte. Se tine seama de faptul ca polii de nume contrare se atrag ( N cu S ) ,iar cele cu acelasi nume se resping ( N cu N si S cu S ).
Momentul active al fortelor este echilibrat de momentul rezistent creat de resortul antagonist R , astfel ca lama L ocupa o pozitie bine definite, concretizata sub forma unui unghi x sau , ceea ce este acelasi lucru, sub forma unei deplasari al unui punct de pe lama L din x in x' ( fig. b ) , unghiul sau deplasarea fiind proportionale cu curentul i.
Deoarece cuplul active ce roteste lama L creste odata cu cresterea fluxurilor $1 si $2 
( FA si FD cresc, iar FB si FC scad ) , deci a fluxului total $i , care practice este propotional cu curentul i , rezulta ca sistemul descries converteste curentul i intr-o deplasare.
I.2. Sistemul duza - paleta :
Acesta contine o paleta opturatoare O, o duza D si un ajutaj A. Ajutajul este o strangulatie ( cu diametrul sub 0,5 mm ) a sectiunii de trecere a aerului de la o sursa de aer comprimat de presiunea constanta P0i prin duza D , in atmosfera sau prin conducta C spre
utilizare ( presiunea Pi )
In calea debitului de aer Q care vine de la sursa ( P0 ) spre atmosfera, ajutatul A se comporta a o rezistenta pneumatica fixa, producand caderea de presiune P , iar duza D - ca o rezistenta pneumatica variabila ce depinde de gradul de opturare al duzei, adica de distanta dintre duza si si opturatorul O. Modelul electric al acestui sistem pneumatic este reprezentat in figura b si el permite prin analogie o intelegere mai usoara a modului de functionare al sistemului duza - paleta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Convertoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!