Comparație între sistemele de curățare a gazelor de ardere

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
Cap.1. Intretinerea aparatelor de masurare a emisiilor 3
Cap.2 Comparatie intre sistemele de curatare 4
Cap.3 Prezentare analizor de gaze de ardere 6
Cap.4 Planificarea masurarilor 10
Definitii 12
Abrevieri 13
Cocuzii 14
Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Arderea este procesul de oxidare rapida a unor substante, in urma caruia se degaja caldura. Din punct de vedere termodinamic, procesul de ardere este analizat global, in sensul ca nu se studiaza mecanismul de desfasurare a arderii, denumit cinetica arderii, care este un fenomen chimic extrem de complex si nu se studiaza nici produsele intermediare ale arderii. 
Combustibilii sunt substante care prin ardere, respectiv oxidare, produc o insemnata cantitate de caldura si deci pot sa fie utilizate ca surse economice de caldura. De exemplu o piesa de mobilier din lemn, chiar daca prin ardere produce caldura, nu poate fi considerata combustibil, pentru ca nu este o sursa economica de caldura, dar in anumite conditii, lemnul in sine poate sa fie considerat combustibil.
Prin ardere, energia chimica a combustibililor se transforma in caldura prin reactii exoterme de oxidare (exoterm => cu degajare de caldura; endoterm => cu absorbtie de caldura). [4]
Un sistem relativ recent care a inceput sa aiba o larga utilizare este scruberul de tip Venturi, care lucreaza cu viteze mari ale lichidului si ale gazului sau aerului poluat, rezultand o presiune transversala foarte mare a vaporilor.
Scruberul uscat este ultima aplicatie a filtrarii hidraulice, filtrarea realizandu-se intr-un pat de
pietris. Unele unitati folosesc placi electrostatice transversale sau pat de nisip, pentru retinerea
particulelor. Eficienta filtrarii este acceptabila, de circa (90 95) %. [1].
Cap.1. Intretinerea aparatelor de masurare a emisiilor
Masurarea volumului de gaz prelevat, cu un dispozitiv adecvat se poate face inainte sau dupa uscare (de ex. cu silicagel). Totodata se masoara si temperatura si presiunea, pentru a se putea calcula ulterior volumul in conditii standard.
Continutul de O2 trebuie masurat pentru raportarea rezultatelor in conditiile de referinta. Pentru stabilirea conditiilor izocinetice de prelevare, debitul de gaz prelevat este masurat cu un debitmetru (diafragma, rotametru, echivalent). 
Toate partile componente ale aparaturii de prelevare trebuie sa fie fabricate din materiale rezistente la coroziune care sa nu interactioneze cu componentele gazului prelevat (de ex. titan, sticla de laborator etc.). Ele trebuie de asemenea curatate inainte de utilizare, in conformitate cu indicatiile din procedurile de masurare corespunzatoare.
Aparatele de masurare pentru supravegherea continua a emisiilor trebuie intretinute in mod regulat. 
Personalul de specialitate care se ocupa de intretinerea aparatelor de masurare trebuie sa fie instruit in operarea aparatelor de masurare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comparatie intre sistemele de curatare a gazelor de ardere.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

[1]. Curs 6. Surse de poluare si echipamente pentru protectia mediului
[2].http://www.mmediu.ro/app/webroot/uploads/files/2015_06_17_Ghid_monitorizare_lcp.pdf
[3]. https://static-int.testo.com/media/b5/79/09e1dc7b22ff/Manual-de-instructiuni-testo-310.pdf
[4]. http://www.termo.utcluj.ro/termo/06ardere.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!