Claude Louis Navier

Extras din referat Cum descarc?

Claude Louis Navier ( nume complet: Claude Louis Marie Henri Navier ) a fost inginer francez si fizician specializat in mecanica. 
Celebrele ecuatii Navier - Stokes au fost numite dupa el si George Gabriel Stokes.
In timpul revolutiei franceze tatal sau a fost avocat al Adunarii Legislative in Paris iar unchiul mamei sale, inginerul Emiland Gauthey, lucra la sediul central al Corpului de Poduri si Sosele, acesta oferindu-i lui Navier un mare interes pentru inginerie.
Dupa moartea tatalui sau, mama lui Navier s-a intors in orasul natal, lasandu-l pe acesta in grija unchiului sau.
In 1802 a intrat la Scoala Politehnica, iar dupa primul an a fost printre primii zece studenti, trimisi sa lucreze in domeniu, in Boulogne.
Primul an la Scoala Politehnica a avut un mare impact asupra stilului sau stiintific, avandu-l ca profesor de analiza pe Fourier, ulterior, Navier devenind prietenul si protejatul sau.
In 1804 a intrat la Scoala de Poduri si Sosele, pe care a absolvit-o in 1806, fiind printre cei mai buni absolventi din clasa lui.
Dupa ce a lucrat cateva luni in domeniu, a fost adus in Paris, pentru a lua locul unchiului sau, care murise, devenind astfel inginer sef al Frantei. Simtindu-se nesigur financiar, a ramas in Paris pentru restul vietii.
A devenit membru al Academiei de Stiinte din Franta in 1824 si cavaler al Legiunii de Onoare in 1831.
In 1819 si-a desavarsit cursurile in mecanica aplicata la Scoala de Poduri si Sosele, iar in 1830 a devenit profesor titular. 
In 1831 l-a inlocuit pe Cauchy la Scoala Politehnica. A participat la prelegerile lui Henri de Saint-Simon despre teoria pozitivismului, numindu-l pe Auguste Comte asistentul sau, la Scoala Politehnica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Claude Louis Navier.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!