Bilant Energetic

Extras din referat Cum descarc?

Scopul intocmirii si analizei bilanturilor energetice
Elaborarea si analiza bilanturilor energetice este reglementata prin lege si trebuie sa se transforme intr-o activitate sistematica care are drept scop reducerea consumurilor de combustibil si energie prin ridicarea continua a performantelor energetice ale tuturor instalatiilor, sporirea eficientei intregii activitati energo-tehnologice 
Elaborarea si analiza bilanturilor energetice constituie cel mai eficient mijloc de stabilire a masurilor tehnico-organizatorice menite sa conduca la cresterea efectului util al energiei introduse intr-un sistem, la diminuarea consumurilor specifice de energie pe produs.
Modelele matematice pentru realizarea bilanturilor energetice au la baza principiul conservarii energiei. In acest sens, se defineste multimea marimilor de intrare, se calculeaza pierderile din conturul de bilant, pe categorii de procese, se stabilesc valorile randamentelor si se constituie setul marimilor de iesire.
Elaborarea bilanturilor energetice pentru sistemele in functiune se face in scopul ridicarii calitatii exploatarii, a stabilirii structurii consumului util si a pierderilor de energie, in vederea sporirii randamentelor, recuperarii eficiente a resurselor energetice secundare, atingerii parametrilor optimi din punct de vedere energo-tehnologic..
Bilantul real are drept scop confirmarea mentinerii in timp a parametrilor tehnologici si energetici ai echipamentului (instalatiei) la valorile de referinta si evidentierea cauzelor abaterilor si masurile care trebuie luate.
Bilantul optimizat se elaboreaza de fiecare data cand se elaboreaza bilantul real. El ia in considerare efectul masurilor de crestere a eficientei enrgetice a echipamentului (respectiv instalatiei) identificate la momentul respectiv prin analiza bilantului real.
In cazul in care, prin aplicarea masurilor mentionate, parametrii energetici si tehnologici ai echipamentului rezulta a fi mai buni decat valorile de referinta, ei devin valori de referinta si se fac modificarile corespunzatoare in cartea tehnica a echipamentului.
Conceptia elaborarii bilanturilor electroenergetice
Bilantul electroenergetic real stabileste legatura dintre energia preluata din exterior de catre sistemul analizat si cea consumata in interiorul sau. Daca energia intrata in sistem este egala cu energia utila insumata cu pier!derile de energie, atunci bilantul este definit ca bilant electroenergetic inchis. In caz contrar, bilantul poarta denumirea de bilant electroenergetic deschis.
Bilantul real se elaboreaza operand cu cantitati de energie masurate, completate cu valori calculate analitic.
Dupa efectuarea corectiilor referitoare la abaterile valorilor parametrilor reali de la valorile nominale, ramane o diferenta fata de acestea. Ea evidentiaza fie erori de intrtetinere si exploatare, fie uzura.
Bilantul optimizat se elaboreaza dupa analiza bilantului real si dupa evaluarea analitica a efectelor masurilor de imbunatatire care se impun.
Realizarea bilantului real si solutii de optimizare pentru un echipament 
electric
In cele ce urmeaza ,s-a ales realizarea bilantului real si solutii de optimizare pentru :
Trafo 1-110/20 KV din St.Zizin-110/27/20/6 KV .
Caracteristicile Trafo 1-110/20 KV :
-este un trafo de putere trifazat cu 2 infasurari ,cu circulatie naturala a uleiului si suflaj de aer,fiind destinat a functiona la altitudine de montaj de pina la 1000 m deasupra nivelului marii si la o temperatura a mediului ambiant de max. 400 C .
-raport in gol :110/22 KV ;
-putere nominala : 25 MVA ;
-tipul reglajului : sub sarcina ;
-reglarea tensiunii inalte : 9 1,78 % ;
-nr. ploturi : 19 ;
-frecventa : 50 Hz ;
-pierderi de mers in gol : 25 kW ;
-pierderi de mers in sc.c. : 136 kW;
-tensiunea de sc.c. : 11,17 % ;
-curent de mers in gol : 131,5 / 655 A ;
-grupa de conexiuni : Yo d11 ;
-temperatura mediului ambiant : 400 C ;
-supratemperatura maxima in grade C (la 350 C,temperatura mediului ambiant) :
- a infasurarii : 650 C ;
- a uleiului :600 C .


Fisiere in arhiva (3):

  • Bilant Energetic.doc
  • tab 2-Date orare Noua.doc
  • tab1-Date orare Zizin.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!