Asamblări filetate

Cuprins referat Cum descarc?

Bibliografie 4 
Argument 5 
I. Prezentarea asamblarii 6
I. 1. Definitie. Casificari. 6
I. 2. Avantaje si dezavantaje 6
I. 3. Domenii de utilizare 7
II. 2. Realizarea asamblarii 10 
II. 1. Posibilitati de realizare 10 
II. 2. Realizarea asamblarii 16 
II. 3. Utilaje si aparatura 23
III. N.T.S.M. la realizarea asamblarii 26


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
Progresul in tehnica se concretizeaza prin realizari in complexitate deosebita in productia industriala, consecinta a intensificarii - cu o dinamica mereu sporita - a activitatii economico-sociale.
Cercetarile stiintifice si tehnologice, aplicate in productie, au drept consecinta modernizarea si automatizarea acesteia, urmarindu-se simultan aspectele cantitativ, calitativ si cel al eficientei economice. In acest sens, se pune tot mai mult problema gandiri "interdisciplinare", cu puternic ecou in realizarile tehnice actuale si a celor viitoare. 
Asamblarile se folosesc pentru legarea ansamblelor si subansamblelor mecanismelor si masinilor sau pentru legarea elementelor componente ale organelor de masini complexe sau ale constructiilor metalice. 
Asamblarile intrebuintate in constructia de masini se clasifica in asamblari nedemontabile (cunoscute si sub numele de imbinari), asamblari demontabile si asamblari elastice 
Organele de masini, compuse, subansamblele si ansamblele, realizate cu ajutorul organelor de asamblare demontabile, pot fi montate si demontate ulterior, fara disrugerea organelor de asamblare si a pieselor asamblate, ori de cate ori este nevoie. Desi, in general, sunt mai scumpe decat asamblarile nedemontabile, de multe ori, datorita conditiilor impuse de realizarea pieselor, a subansamblelor si ansamblelor(de montare, de intrtinere, de deservire, etc.), sunt utilizate asamblarile demontabile. 
Asamblarile demontabile pot fi: prin caneluri;filetate, prin stifturi sau bolturi; prin pene longitudinale; prin caneluri; pe contur poligonal (profilate); prin strangere proprie; cu bratara elastica (clema); prin stragere pe con; cu inele tronconice etc. 
Asamblarile filetate sunt cele mai utilizate dintre toate metodele de asamblare demontabila datorita avantajelor pe care le prezinta. Sunt utilizate in proportie de peste 60 % din majoritatea cazurilor in care este nevoie de o asamblare demontabila.
Lucrarea este elaborata in trei capitole dupa cum urmeaza: primul capitol cuprinde prezentarea asamblarii, capitolul al doilea cuprinde problemele generale de realizare a asamblarii, iar al treilea capitol cuprinde normele de tehnica securitatii muncii la filetare. 
I. Prezentarea asamblarii
I. 1. Definitie. Casificari.
Asamblarile filetate sunt asamblari demontabile, realizate prin intermediul a doua piese filetate, conjugate, una filetata la exterior-denumita surub, iar piesa conjugata, filetata la interior, poate fi o piulita sau alta piesa cu rol functional de piulita.
Clasificarea filetelor se face dupa mai multe criterii:
a) In functie de destinatie:
- filete de fixare;
- filete de miscare;
- filete de masurare;
- filete de reglare.
b) In functie de numarul de inceputuri:
- filete cu un inceput; 
- filete cu mai multe inceputuri.
c) In functie de sensul de infasurare a spirei filetului:
- cu sensul de infasurare pe dreapta;
- cu sensul de infasurare pe stanga.
d) In functie de sistemul de masurare:
- filete metrice;
- filete in toli.
e) In functie de suprafata pe care se genereaza filetul:
- filete cilindrice;
- filete conice;
- filete exterioare;
- filete interioare.
f) In functie de marimea marimea pasului filetului:
- cu pas mare;
- cu pas normal;
- cu pas fin.
g) In functie de marimea spirei filetului:
- filet triunghiular;
- filet patrat;
- filet rotund;
- filet trapezoidal;
- filet fierastrau.
I. 2. Avantaje si dezavantaje. Asamblarile filetate sunt folosite pe scara larga in constructia de masini (peste 60% din piesele unei masini au filete), datorita avantajelor pe care le prezinta: realizeaza forte de strangere mari; sunt usor de montat si demontat, necesitand forte exterioare moi; sunt sigure in exploatare; sunt ieftine, deoarece se executa in intreprinderi specializate, in productie de masa; sunt interschimbabile, fiind standardizate pe scara internationala; asigura conditia de autofixare. Dintre dezavantaje, se pot enumera: filetul, prin forma sa este un puternic concentrator de tensiuni; nu se pot stabili cu precizie marimile fortelor de strangere realizate; necesita o asigurare suplimentara impotriva autodesfacerii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asamblari Filetate.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!