Alimentarea cu energie electrică și termică a unei case izolate, din surse regenerabile de energie

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Lucrarea a aavut ca scop demonstrarea posibilitatii de alimentare cu energie electrica si termica a unei case izolate, folosind numai surse regenerabile de energie. S-a calculat necesarul de energie electrica si termica si s-au propus solutii de alimentare. Ca si solutii pentru alimentarea cu energie electrica s-au propus solutii individuale cum ar fi alimentarea numai pe baza de panouri fotovoltaice sau turbina eoliana sau turbina hidroelectrica. O alta solutie care va asigura o securitate mult mai mare in alimentarea cu energie electrica este cea a variantei hibride indeosebi folosirea combinata a panourilor fotovoltaice, turbinei eoliane si turbinei hidroelectrice. S-a ales ca alimentarea cu energie termica sa se realizeze prin utilizarea panourilor termosolare pentru producerea apei calde de consum si prin folosirea unei centrale cu biomasa pentru incalzire in perioada de iarna. S-a propus folosirea unui sistem de achizitii de date (SCADA), care va monitoriza functionarea la parametrii normali ai sistemului de alimentare cu energie electrica si termica si care va indeplini si functiile de gestionarea evenimentelor, arhivare si urmarire operativa, bilanturi energetice si urmarire economica, gestiune energetica, analiza postavarie, mentenanta.
Cuvinte cheie
Surse regenerabile de energie, panou fotovoltaic, panou termosolar, turbina eoliana, turbina hidroelectrica, centrala termica pe biomasa .
1. Introducere
Pentru a pastra un echilibru intre mediul natural, resursele acestuia si om, este necesara o planificare strategica a dezvoltarii, astfel incat sa existe, in permanenta, un raport stabil intre habitatul natural si populatia umana. Evaluarea impactului asupra mediului identifica, descrie si evalueaza, efectele directe si indirecte ale proiectului asupra urmatorilor factori: fiinte umane, faun a si flora, sol, apa, aer, clima si peisaj, bunuri materiale si patrimoniu cultural, precum si interactiunea dintre factorii mentionati.. Evaluarea impactului asupra mediului constituie unul din instrumentele de baza ale politicilor si legislatiilor moderne de mediu. Cea mai buna politica de mediu consta in prevenirea gener arii poluarii la sursa. Printre efectele devastatoare ale poluarii se inumara si incalzirea globala, fenomenul de crestere a temperaturilor medii inregistrate ale atmosferei in imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor. Foarte ingrijorator este insa faptul ca zonele polare se vor incalzi cel mai mult, ceea ce ar putea avea consecinte dramatice. "Surse regenerabile de energie (SRE)"- inseamna surse regenerabile de energie altele decat combustibilii fosili (eoliene, solare, geotermale, valuri, maree, hidro, biomasa, gazul din deseurile urbane, gazul de la instalatiile de tratare a apelor uzate si biogazul), dupa cum se defineste in Directiva 77/2001/CEE din 27.09.2001 a Parlamentului European. Sursele de energie regenerabila sunt abundente, larg r aspandite, nepoluante si disponibile local. Ele provin direct sau indirect de la soare si cuprind lumina, caldura si vantul. Pot fi folosite pentru producerea directa a caldurii f ara nici un proces de conversie sau pot fi convertite in electricitate. Tehnologiile de energii regenerabile care folosesc direct soarele sunt: panouri solare care absorb caldura de la soare pentru a asigura apa calda si celule fotovoltaice care utilizeaza lumina solara pentru a produce electricitate. Principalele tehnologii bazate pe surse regenerabile care folosesc indirect soarele cuprind: turbinele eoliene care convertesc aerul in miscare in electricitate, utilizarea biomasei, si pompele de caldura care concentreaza caldura redusa absorbita de aer, sol sau apa in timpul verii pentru a asigura caldura pentru cladiri in timpul iernii.
2. Realizarea sistemului de alimentare cu energie electrica
In fig 1 este prezentata schita casei din studiul de caz, iar in tabelul 1 sunt prezentate datele meteorologice determinante pentru potentialul solar si eolian din zona de amplasament a casei din studiul de caz - zona Sulina. Amplasamentul dispune de conditii climatice favorabile instalarii in zona respectiva a echipamentelor de producere a energiei electrice si termice, respectiv radiatie solara de 3,6 kWh/m2/zi si o viteza medie a vantului de 6,5m/s valori rezultate din folosirea softului RetScreen [1].


Fisiere in arhiva (1):

  • Alimentarea cu energie electrica si termica a unei case izolate, din surse regenerabile de energie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

[1] www.retscreen.com
[2]www.casaautomatic.go.ro
[3]www.anre.ro
[4] www.energie renovelables/filiere/solaire/solaire.com 
[5]www.lpelectric.ro
[6]www.wikipedia.com [7]www.e-lee.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!