Traductoare

Extras din referat Cum descarc?

TRADUCTOARE
Efect termoelectric : Un circuit format din doi conductori de natura chimica diferita, ale carui jonctiuni sunt la temperaturi T1 si T2, este locul unei forte electromotoare e(T1,T2). 
Efect piezo-electric : Aplicarea unei constrangeri mecanice unor anumite materiale numite piezo-electrice (de exemplu cuartul) antreneaza aparitia unei deformatii si a aceleiasi sarcini electrice de semn diferit pe fetele opuse.
Efectul de inductie electromagnetica : Variatia fluxului de inductie magnetica intr-un circuit electric induce o tensiune electrica. 
Efect foto-electric : Eliberarea sarcinilor electrice in materie sub influenta unei radieri luminoase sau mai general al unei unde electromagnetice a carei lungimi de unda este inferioara unui prag caracteristic al materialului.
Efect Hall : Un camp B creeaza in material un camp electric E intr-o directie perpendiculara . 
Efect fotovoltaic : Electroni si gauri sunt eliberate in vecinatatea unei jonctiuni PN iluminate ,deplasarea lor modifica tensiunea la bornele sale 
Traductoare parametrice
TRADUCTOARE PARAMETRICE
Clasificare
Traductoare pentru marimi geometrice: rezistive, inductive, capacitive si numerice de deplasare; cu radiatii; de proximitate. Traductoarele mecanice de captare pot fi 
realizate in mai multe variante, adica:palpator,
parghie, consola, cuplaj indirect; acestea
fiind prezentate in figura.
Traductoare de deplasare
Pentru masurarea deplasarilor se utilizeaza o serie de traductoare cum ar fi: traductoarele rezistive (potentiometrice), inductive, capacitive, selsinele, traductoare piezoelectrice, cu radiatii, numerice, de proximitate.
Traductoare inductive
Functionarea traductoarelor induc-tive are
la baza variatia geometriei circuitului (cuplajului)
magnetic in functie de masurand, care se traduce
intr-o variatie de inductivitate proprie sau mutuala. aa
Traductoare capacitive
Functioneaza pe principiul modificarii capacitatii unui condensator atunci cand variaza fie distanta
dintre armaturile lui, fie dimensiunile armaturilor, 
fie constanta dielectrica a mediului dintre ele conform 
relatiei:
Traductoare piezoelectrice
Sunt traductoarele generatoare ce functioneaza pe principiul piezoelectric (magnetostrictiv). Acest fenomen consta in aparitia de sarcini electrice pe fetele unui cristal special in momentul in care asupra acestuia se exercita forte (presiuni) mecanice, fenomen descoperit de fratii curie la sfarsitul secolului trecut.


Fisiere in arhiva (1):

  • Traductoare.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!