Tipuri de Sisteme de Propulsie Hibride

Extras din referat Cum descarc?

Un automobil hibrid este un vehicul care poate functiona cu mai mult decat un tip de energie. Cel mai adesea termenul se foloseste pentru vehiculele echipate atat cu motoare electrice cat si cu motoare pe combustie.
Tipuri de automobile hibride
o in paralel - atat motorul termic cat si cel electric vor invarti rotile
o in serie - motorul termic produce electricitate si doar motorul electric produce tractiunea.
Exemple de regimuri de functionare a unui hibrid paralel
o in serie-paralel - atat motorul termic cat si cel electric pot invarti rotile independent
Tipuri de sisteme de propulsie hibride
Hibrid Paralel
Cel mai sofisticat dintre toate sistemele hibride - si cel care este folosit in masinile noastre - masinile integral hibride pot fi actionate numai de catre motorul electric, numai de catre motorul cu combustie sau de catre ambele. In mod normal, la pornire si in timpul deplasarii cu viteze mici, masina este actionata silentios numai de catre motorul electric - fara emisii de CO2 si fara consum de combustibil. Motorul cu combustie preia insesizabil actionarea la viteze mari, iar cand este nevoie, motorul electric asigura un surplus de putere (cand se accelereaza, de exemplu). Un sistem integral hibrid selecteaza inteligent cea mai adecvata sursa de energie, captand si mai multa energie prin franarea regenerativa pentru a incarca acumulatorul ce actioneaza unul sau mai multe motoare electrice puternice aflate in masina. Cel mai des, motorul cu ardere interna, motorul electric si cutia de viteze sunt cuplate de ambreiaje automate. Prima masina hibrid-paralel produsa in masa si vanduta in afara Japoniei este Honda Insight 1999.
Hibrid Paralel Partial
Un hibrid partial in paralel utilizeaza sistemul Start-Stop ca un microhibrid si motorul electric pentru suplimentarea motorului la accelerare. De regula nu poate propulsa masina numai cu motorul electric. Aceasta este actionata de o baterie incarcata fie prin regenerarea fortei de franare, fie de motorul care este supraturat la viteza de croaziera.
Aceste tipuri folosesc un motor electric , in general, compact ( de obicei < 20 kW ), pentru a asigura functii auto-stop/start si pentru a oferi un plus de putere in timpul accelerarii, si pentru a genera electricitate in faza de decelerare ( franare cu recuperare de energie ) .


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Sisteme de Propulsie Hibride.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!