Tablouri electrice pentru instalații de joasă tensiune

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Astazi este greu de imaginat viata fara folosirea energiei electrice. Cunos!cute de multa vreme, unele manifestari ale electricitatii statice au consti!tuit la inceput curiozitati de laborator. Rezultat al cercetarii asidue a oame!nilor de stiinta, energia electrica tinde sa devina astazi forma de energie pre!ponderenta.
Ea s-a impus ca urmare a avantajelor sale (posibilitatea de transport, de a fi impartita in cantitati oricat de mici, posibilitatea de transformare in oricare alta forma de energie) patrunzand atat in domeniul industrial cat si al consumului casnic, datorita comoditatii utilizarii si usurintei automatizarii.
Utilizarea energiei electrice in industrie a dus la modificari structurale atat in ceea ce priveste organizarea activitatii cat si a utilajelor
Trecerea de la actionarea de grup, caracteristica secolului XIX, la actio!narea individuala a masinilor-unelte a creat premisele trecerii la automati!zarea lor, astfel incat astazi masinile-unelte cu comanda program si afisaj numeric reprezinta o realitate in echiparea intreprinderilor atat din tara noastra cat si din strainatate.
Astazi nu mai poate fi conceputa o instalatie, o masina-unealta, fara utilizarea intr-o forma sau alta a energiei electrice.
In domeniul utilizarii casnice, energia electrica a dus la o adevarata revolutie.
Astazi nu mai poate fi conceputa o locuinta fara iluminat electric. in viata de fiecare zi se folosesc binefacerile energiei electrice incepand cu fie!rul de calcat si terminand cu televizorul. Puterile instalate pe un apartament au crescut continuu prin dotarea gospodariilor cu frigidere, aparate de radio, televizoare, roboti de bucatarie si multe altele.
Diversitatea mare de utilizari a dus la dezvoltarea unor constructii, uti!laje si instalatii specifice acestora, impunand specializarea personalului chemat sa asigure constructia, exploatarea si intretinerea acestor mijloace.
Astfel, meseria de ,,electrician" a cunoscut mari mutatii in cursul seco!lului XX, largindu-si sfera de cuprindere. Astazi nici o activitate nu poate fi conceputa fara apelarea la serviciile specializate ale ,,electricianului", fie ca este in domeniul producerii si distribuirii, fie in al utilizarii energiei electrice.
Pornind de la sarcinile trasate, paralel cu dezvoltarea bazei materiale de producere a energiei electrice cat si de utilizare a ei apare necesitatea crearii unui puternic corp tehnic bine pregatit, cu cunostinte ample de specialitate.
Cunostintele strict ,,profesionale" nu sunt insa suficiente. Utilizarea ener!giei electrice nu prezinta pericole atat timp cat sunt respectate regulile de protectie a muncii.
Aceste reguli privesc atat personalul de specialitate chemat sa asigure instalarea, exploatarea, intretinerea acestor instalatii cat si pe utilizatori. Din aceasta cauza respectarea conditiilor impuse privind constructia echipa!mentelor electrice fie prin standardele de stat fie prin normative este obligatorie.
In functie de aplicatia practica a utilizarii energiei electrice sunt necesare cunostinte de specialitate specifice. Cunoasterea materialelor, a utilajelor si tehnologiilor aplicate in diferite domenii de utilizare a energiei electrice sunt de o importanta deosebita pentru electricieni. 
Insusirea temeinica a cunostintelor de specialitate poate da posibilitatea executarii profesiei de electrician fara pericol si cu satisfactii deosebite.
CAPITOLUL I
TABLOURI DE COMANDA SI DISTRIBUTIE
Tablourile de distributie sunt parti componente ale instalatiilor electrice care servesc concomitent la primirea si distributia energiei electrice la ten!siuni de maximum 1 000 V ca. sau 1 200 V c.c.
Din punct de vedere functional tablourile de distributie sunt alcatuite din mai multe unitati functionale. In functie de destinatia pe care o poate avea in cuprinsul tabloului, unitatea functionala se denumeste:
- sosire, daca serveste pentru primirea energiei electrice;
- plecare, daca serveste pentru distributia energiei electrice la un recep!tor sau la un alt tablou de distributie


Fisiere in arhiva (1):

  • Tablouri Electrice pentru Instalatii de Joasa Tensiune.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!