Surse noi si regenerabile de energie

Extras din referat Cum descarc?

1. ANALIZA CICLULUI CU AGENT DE LUCRU ORGANIC
1.1. Date initiale pentru calculul ORC
Sarcina lucrarii: Sa se elaboreze argumentat schema de principiu a instalatiei cu ORC pentru utilizarea caldurii gazelor evacuate cu temperatura data la temperatura mediului de 20 0C. Pentru agentul propus sa se studieze influenta presiunii si temperaturii asupra eficientei ciclului, sa se selecteze varianta favorabila a instalatiei. In calcule se vor considera urmatoarele date numerice:
o coeficientul de pastrare a caldurii in sistem ks = 0,95;
o randamentul relativ intern al turbinei ?0i = 0,85;
o randamentul mecanic ?m = 0,99;
o randamentul electrogeneratorului ?eg = 0,95;
o pierderile de presiune in instalatie ?p = 10%.
o caderea de temperatura in schimbatoarele de caldura se va lua nu mai mica de 10 K;
o caldura disponibila Q = 510 kW;
o temperatura gazelor tg = 220 0C;
o agentii de lucru considerat- R600a.
Pentru instalatia cu agentul si parametrii alesi sa se determine:
o randamentul electric;
o puterea electrica;
o debitul agentului de lucru;
o puterea pompei de alimentare.
1.2. Schema termomecanica de principiu a instalatiei si argumentarea ei
Figura 1.1. Schema de principiu a ORC cu utilizarea uleiului diatermic
Principiul de functionare: Agentul de lucru in lichida, la temperatura si presiunea de condensare, este directionat de pompa de circulatie catre vaporizator marindu-se presiunea, procesul 3-4. Agentul de lucru trece prin regenerator, preluand o parte de caldura de la vaporii de dupa turbina. Agentul de lucru organic, nimerind in vaporizator este transformat in stare gazoasa, din contul caldurii transmise de un agent de lucru intermediar (ulei termoconductiv), procesul 4-1. Agentul de lucru in stare de vapori se destinde in turbina pana la presiunea de condensare, turbina pune in miscare rotorul electrogeneratorului, procesul 1-2. Dupa efectuarea lucrului in turbina, agentul de lucru mai contine o cantitate mare de caldura, o parte din care se transmite agentului in stare lichida in regenerator, pentru a ridica eficienta ciclului in ansamblu procesul 2-3. Agentul de lucru in stare de vapori intra in condensator unde se condenseaza, procesul 3-4. Ciclul incepe din nou.
1.3. Calculele de analiza a agentului de lucru
Pentru selectarea agentului de lucru potrivit si operarea la parametrii optimi (presiune, temperatura), se va calcula randamentul termic al ciclului. Pentru aceasta utilizand softul Cool Pack, se vor inregistra datele in toate punctele din schema, 1-4. Pentru a selecta temperatura la care ciclul este mai eficient, calculele se vor efectua pentru 3 temperaturi diferite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Surse noi si regenerabile de energie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!