Surse de Energie Electrica

Extras din referat Cum descarc?

Surse de energie solara
O cantitate imensa de energie solara ajunge la suprafata pamantului in fiecare zi. Aceasta energie este captata, si folosita sub forma de caldura in aplicatii termo-solare, si poate fi transformata direct in electricitate cu ajutorul celulelor fotovoltaice. Centralele electrice termo-solare produc electricitate folosind o turbina alimentata cu aburii produsi prin clocotirea unui lichid cu ajutorul radiatiilor soarelui
Centralele electrice termo-solare folosesc celulele fotovoltaice pentru a capta energia solara. Cele mai des folosite forme ale celulelor fotovalice sunt:
Sistemele cu receptor central. Aceasta motoda concentreaza razele de soare spre un colector central cu ajutorul unor oglinzi amplasate de-o parte si de alta a colectorului central.
Bateriile solare
Bateriile solare sunt niste instrumente electronice, care utilizeaza fenomenul fotoelectric pt. producerea energiei electrice. Modulul de baterie solara este compus dintr-un numar foarte mare de fotocelule. Intr-o fotocelula se genereaza o tensiune mica, de aceea trebuie legate mai multe astfel de celule in serie, pt. ca bateria solara sa se poata folosi ca sursa de energie. Fotocelulele sunt niste placi subtiri din materie semiconductoare, de obicei siliciu. Unele sunt facute din galiu, arseniu, care sunt tot semiconductoare. Astfel de celule au un randament mai scazut, dar sunt functionale si la temperaturi mult mai ridicate. De aceea se folosesc pt. alimentarea cu energie a satelitilor, mai expusi radiatiilor solare. Cei mai multi sateliti artificiali functioneaza cu ajutorul panourilor solare, asemenea calculatoarelor si a majoritatii ceasurilor cu quartz.
Aplicatii ale energiei solare
Iluminat;
Incalzirea apei;
Echipamente militare;
Vehicule solare;
Tratarea apei;
Gatit;
etc.
Surse de energie eoliana
O turbina eoliana este un dispozitiv ce transforma miscarea cinetica a palelor unei elice in energie mecanica, care este apoi transformata in electricitate astfel avem de-a face cu un generator alimentat cu vant/convertor de energie eoliana. Termenul care s-a improprietarit insa este "turbina eoliana".
Impropriu denumite, centralele eoliene sunt, ferme de turbine eoliene, ce sunt conectate la reteaua de distributie a curentului. In componenta unei centrale eoliene nu intra doar turbinele ci si redresoare de curent, transformatoarele si corectoare ale factorului de putere al curentului. In amplasarea centralelor eoliene se tine cont de valoarea vantului in zona, pretul terenului, si impactul vizual asupra mediului


Fisiere in arhiva (1):

  • Surse de Energie Electrica.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!