Sudura Electrica

Extras din referat Cum descarc?

1. CLASIFICAREA PROCEDEELOR DE SUDARE 
In tehnica moderna, sudarea reprezinta o forma perfecta de imbinare nedemontabila a metalelor. De la realizarea sudarii electrice prin presiune in 1877 (Thomson), aplicarii in 1882 (Benardos) a arcului electric intre piesa si un electrod de carbune si a descoperirii in 1888 (Slavianov) a arcului electric cu electrod metalic, sudarea a cunoscut o dezvoltare continua, imbunatatindu-se permanent procedeele de lucru si sursele electrice de ali!mentare a instalatiilor de sudare. 
Sudarea este operatia de realizare a unei imbinari nedemontabile a pie!selor metalice, utilizand incalzirea locala, presiunea sau ambele, cu sau fara folosirea unui metal de adaos similar cu metalul pieselor de imbinat. 
Totalitatea operatiilor tehnologice folosite la un anumit fel de sudare !constituie un procedeu de sudare. Imbinarea care rezulta prin aplicarea unui procedeu de sudare se numeste sudura. Toate procedeele de sudare pot fi impartite in doua grupuri mari: procedee de sudare prin topire si procedee de sudare prin presiume (deformare plastica) - (fig.1). 
La sudarea prin topire, marginile pieselor de sudat sunt aduse in stare lichida prin incalzire locala, cu sau fara adaos de metal; la sudarea prin presiune, imbinarea se obtine sub actiunea unei forte de apasare transmisa pieselor de sudat, cu sau fara incalzire locala a acestora. 
La sudarea cu arc electric, acesta este stabilit intre un electrod (vergea, sarma sau banda) si piesele de sudat. Arcul electric topeste marginile piese!lor din care se formeaza baia de sudura; invelisul electrozilor, fluxul sau mediul gazos protejeaza spatiul arcului electric si uneori participa la formarea baii metalice. 
Sudarea in baie de zgura este un procedeu destinat sudarii pieselor groase (pana la un metru); caldura necesara se obtine prin efectul Joule-Lenz al curentului electric ce trece prin baia de flux topit care acopera metalul depus. 
Fig. 1. Clasificarea procedeelor de sudare 
La sudarea cu plasma apare o temperatura foarte inalta, utila in cazul sudarii metalelor greu fuzibile; plasma se obtine prin strangularea unui arc electric in coloana caruia se introduce un gaz plasmogen (cu grad de ionizare mare) sub presiune. 
Sudarea cu fascicul de electroni este un procedeu destinat imbinarii meta!lelor si aliajelor greu fuzibile; caldura necesara este cedata de un fascicul de electroni la ciocnirea cu piesele de sudat. Inlocuind fasciculul de electroni cu un fascicul de lumina se obtine sudarea cu fascicul de lumina (laser). 
Caracteristica procedeelor de sudare prin presiune este aplicarea unor forte exterioare asupra pieselor de sudat, cu scopul de a le aduce intr-un contact suficient de intim pe intreaga suprafata in care urmeaza a se realiza sudarea. Incalzirea pieselor se obtine prin efectul Joule-Lenz al curentului electric alternativ de frecventa industriala sau inalta. 
Sudarea prin topire poate fi executata manual (cu electrozi de carbune si e1ectrozi inveliti), semiautomat sau automat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sudura Electrica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!