Sisteme Hibride

Extras din referat Cum descarc?

Sistemele hibride sunt sisteme ce combina mai multe tipuri de generatoare de energie electrica. 
Cele mai folosite sisteme ce realizeaza un ansamblu hibrid sunt sistemele solare, sistemele eoliene si generatoarele diesel. 
- Majoritatea sistemelor hibride sunt sisteme off-grid, adica nu sunt conectate la retea, avand acumulatori in alcatuirea lor. 
Aceste sisteme sunt folosite in zone izolate unde conectarea la reteaua electrica este imposibila sau foarte scumpa.
Sistemele hibride au capacitate limitata din cauza generatoarelor de energie electrica instalate si a capacitatii acumulatorilor. 
Dimensiunea sistemului de acumulatori poate sa fie foarte mare, pana la 100.000Ah, numai ca pretul este destul de mare. Din acest motiv se doreste o eficentizare a productiei si a consumului de energie electrica. Utilizatorii unui sistem off-grid trebuie sa invete sa foloseasca eficient sistemul de energie electrica in intervalul acestor limitari.
Un sistem hibrid eolian-solar cuprinde urmatoarele componente principale: turbina eoliana, controller eolian, panouri fotovoltaice, controller/charger solar, acumulatori, invertor.
- Panouri fotovoltaice: transforma radiatia solara in energie electrica. Un numar de panouri fotovoltaice conectate in serie sau in paralel care produc energie in curent continuu.
- Turbina eoliana: transforma energia mecanica a vantului in energie electrica. Aceasta este instalata in varful unui stalp.
- Controller hibrid: comanda acumulatorii, ii incarca si descarca in siguranta.
- Acumulatori: inmagazineaza energie produsa pentru a fi consumata ulterior. Poate fi o singura baterie sau mai multe conectate impreuna. Alegerea capacitatii acumulatorii este o decizie foarte importanta deoarece acestia trebuie sa asigure furnizarea constanta de electricitate
- Invertor: transforma curentul continuu de la panouri in curent alternativ
- Consumatori: aparatele electrice din cladire alimentate la invertor (CA) sau la acumulatori (CC).
In multe locatii, viteza vantului este mica vara, iar soarele are cea mai mare putere. In schimb vantul este mult mai puternic iarna, cand soarele are o mai mica putere. Deoarece perioadele de maxima eficienta pentru cele doua sisteme sunt complementare, un sistem hibrid poate produce energie mai multa 
ELEMENTE COMPONENTE 
- Panouri fotovoltatice/ Turbina eoliana/ Grup electrogen
Configuratia unui sistem solar hibrid este descrisa in schema electrica alaturata. Acest sistem semicomplex, este dezvoltat prin adaugarea unui generator diesel,care are rolul de a compensa lipsa energiei electrice in situatii critice, neprevazute 
si reincarcarea bateriei in conditii de supraconsum.
Sunt folosite baterii acumulatori pentru stocarea energiei electrice.
Alimentarea consumatorilor se face in curent continu (DC) sau alternativ (AC). 
Aceasta configuratie descrie foarte bine un sistem energetic autonom care poate fi folosit pentru cabane, case de vacanta si sisteme ecologice. 
PROBLEME POTENTIALE
Zona eoliana 
- generator eolian cu magneti permanenti: putere nominala 1.5 kW, turatie, tensiune, curent 
- controller de turatie la rotor eolian inclus 
- tip de franare/reconectare in caz de furtuna/vant normal (semnal generat de anemometru, semnal generat de tensiune borne)
- corelare generator/convertizor CA/CC + charge controller
Zona solara 
- adaugare dioda blocare panou PV
- charge controller
- proiectare si realizare tracker solar, constructie electrica si mecanica simpla, eficienta si robusta, sistem blocare vant 
- tip de motor rotativ


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Hibride.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!