Sarcini nelineare. Redresorul necomandat

Extras din referat Cum descarc?

Studiul redresoarelor necomandate. Influenta lor asupra retelei
Rederesoarele sunt convertoare statice alimentate in curentul alternativ, care furnizeaza la iesire curent continuu. Acestea sunt utilizate in numeroase aplicatii electrotehnice. In functie de aplicatia in care sunt utilizate rederesoarele au diferite constructii si caracteristici. Ca model de referinta, rederesoarele, au la baza una (redresorul nonoalternanta) sau mai multe diode montate in punte (redersorul nonofazat in punte, redresorul trifazat in punte, etc.).
Indiferent de modelul constructiv al redersorului acesta introduce in retea (in timpul functionarii), armonici de ordin superior. 
Tinand cont de faptul ca puterea activa (puterea utila) este data de armonica de ordinul I, aparitia armonicilor superioare presupune aparitia unei puteri reactive. Aparitia puterii reactive are drept consecinta imediata aparitia unui defazaj intre vectorul curent si vectorul tensiune, sau cu alte cuvinte modificarea factorului de putere (cos ?).
Si in cazul masinilor electice, alimentate prin intermediul unui convertor static (rederesor sau invertor), aparitia armonicilor de ordin superior genereaza fenomene nedorite (oscilatii mecanice, incalzirea circuitului magnetic, etc.). 
In cadrul acestei lucreri ne-am propus sa studiem influenta redersoarelor asupra retelei in care sunt integrate. Pentu aceasta s-a simulat cu ajutorul programului P-SIM trei redersoare:
1. Redresorul monoalternanta;
2. Redresorul monofazat in punte (necomandat);
3. Redresorul trifazat in punte (necomanadat).
Pentru fiecare dintre cele trei redresoare mentionate anterior s-au vizualizat: 
- forma de unda a curentului absorbit de sarcina de la redrersor;
- forma de unda a curentului absorbit de la sursa de catre redersor;
- forma de unda a puterii active;
- forma de unda a curentului absorbit de la sursa de catre redresor, in regim stabilizat (analiza FFT) si s-a calculat coeficientul de distorsiune total (THD [%]).
1. Redresorul monofazata monoalternanta
1.1 Schema studiata
1.2 Grafice si rezultate numerice
Figura 1.1 - Formele de unda ale curentului absorbit de redersor de la sursa, ale curentului absorbit de sarcina (de la redersor) si a puterii active
Figura 1.2 - Analiza FFT a curentului absorbit de rederesor de la sursa
Calculul coeficientului de distorsiune totala
2. Rederesorul monofazat in punte


Fisiere in arhiva (1):

  • Sarcini Nelineare. Redresorul Necomandat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!