Raport Tehnic

Extras din referat Cum descarc?

Pentru exploatarea in bune conditii a instalatiilor electroenergetice este necesar ca in permanenta sa existe posibilitatea de a se masura o serie de parametri ce pot caracteriza:
- incarcarea circuitelor (curent, putere);
- cantitatea de energie electrica vehiculata;
- calitatea energiei electrice (frecventa, tensiune);
- starea echipamentului electric (grad de incalzire, starea izolatiei).
Pentru masurarea acestor marimi instalatiile electrice sunt dotate cu aparate electrice de masurat, cum ar fi: ampermetre, voltmetre, contoare de energie etc, de asemenea pentru supravegherea functionarii si protectia instalatiilor se monteaza o serie de relee.
Construirea de relee si aparate de masurat pentru tensiunile si curentii efectivi existenti in instalatiile electrice de energie nu este rationala deoarece aceasta ar duce la solutii scumpe, greoaie si periculoase in exploatare. De aceea, in instalatiile electrice a caror tensiune nominala este mai mare de 500 V si al caror curent nominal depaseste 50 ? 100 A, aparatele de masura si releele de protectie nu se conecteaza direct la retea, ci prin intermediul transformatoarelor de masura.
Transformatorul de masura este un aparat static, care transforma parametrii energiei electrice de curent alternativ (tensiunea, curentul), reducand valoarea acestora de un anumit numar de ori. Functionarea transformatoarelor de masura se bazeaza pe principiul inductiei electromagnetice dintre doua circuite (infasurari) electrice cuplate electromagnetic, in cazul transformatoarelor inductive, si pe principiul divizorului capacitiv, in cazul transformatoarelor de tensiune capacitive.
Prin definitie rolul transformatorul de masura este reprezentat prin:
- posibilitatea de masurare cu aparate de curent alternativ construite pentru tensiuni si intensitati de valori reduse;
- alimentarea circuitelor de protectie prin relee cu tensiuni si intensitati de valori reduse;
- reducerea tensiunii in circuitele secundare pentru scaderea solicitarii izolatiei acestor circuite si a aparatelor montate in aceste circuite, precum si pentru protejarea personalului de exploatare.
Clasificarea  transformatoarelor de masura :
1. Transformatoare de curent (simbol C) la care infasurarea primara se leaga in serie cu circuitul primar si a caror infasurare secundara alimenteaza infasurarile de curent ale releelor si aparatelor de masura.
2. Transformatoare de tensiune (simbol T)  la care infasurarea primara se leaga in paralel cu circuitul primar, iar infasurarea secundara alimenteaza infasurarile de tensiune ale releelor si aparatelor de masura.
2. Parametri.Performante. Gabarite
Transformatoare de curent
Clasificarea transformatoarelor de curent :
a) Din punct de vedere constructiv:
- Tip suport, cu infasurarea primara monospirala sau multispirala. In cazul transformatoarelor multispirale, acestea pot fi cu infasurare primara necomutabila sau comutabila in doua sau mai multe trepte.
- Tip de trecere, cu infasurarea primara tip bara, facand parte integrata din transformatorul de curent, sau fara infasurare primara proprie, transformatorul de curent fiind format numai din infasurarea (infasurarile) secundara, care se monteaza direct pe barele de inalta tensiune ale instalatiei sau pe trecerea izolata a transformatoarelor de putere.
b)Din punct de vedere al conditiilor de functionare :
- de exterior;
- de interior;
- imers


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Tehnic.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. www.electroputere.ro
2. www.regielive.ro
3. www.necom.ro
4. www.execom.ro
5. www.wikipedia.org
6. www.energobit.com


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!