Raport la Practica Tehnologica SA - Moldtelecom Oras Anenii Noi

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 4
1. CARACTERISTICI ALE COMUTATIEI ELECTRONICE 5
2. FUNCTIILE GENERALE ALE COMUTATIEI 6
3. COMUTATIA TEMPORALA SI TRANSMISIUNEA NUMERICA 8
4. SUPERIORITATEA COMUTATIEI ELECTRONICE 11
5. BIROUL ECHIPAMENT RURAL 13
6. DISPOZITIVELE FOLOSITE PENTRU REALIZAREA LEGATURILOR TELEFONICE 14
7. SECTORUL RETELE 15
8. TELEFONIA 16
9. INTERNETUL 17
10. CENTRALA TELEFONICA ,,TOPEX URBAN" 18
11. CABLURI DE TELECOMUNICATII 20
12. CLASIFICARE A CABLURILOR DE TELECOMUNICATII 21
13. SIMBOLIZARE. NOTARE. 21
14. CONSTRUCTIE 22
15. CABLURI DE TELECOMUNICATII URBANE 24
16. CONDITII TEHNICE 24
17. CABLURILE DE TELECOMUNICATII INTERURBANE 25
18. CABLURI DE TELECOMUNICATII DE CENTRALA 25
19. CABLURI DE TELECOMUNICATII DE MINA 26
20. CABLURI DE TELECOMUNICATII COAXIALE 26
21. CABLURI DE TELECOMUNICATII CU FIBRE OPTICE 27
22. PROTECTIA CABLULUI TELEFONIC. PUNEREA LA PAMINT 
28
23. TIPURI DE FIBRE OPTICE. CLASIFICAREA 29
24. FIBRA MONOMOD 30
25. COMPONENTELE SISTEMULUI COMUNICATIILOR PRIN FIBRE OPTICE. DESTINATIA 31
26. COMPONENTELE SISTEMULUI DE COMUNICATII PRIN FIBRE OPTICE 33
27. SURSE DE RADIATIE OPTICA SI ,,MOE" 34


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat solutii de transmitere a informatii la distanta. Ruguri aprinse in locuri inalte, stafete, clopote, tobe, buciume au reprezentat multe vremuri o solutie de comunicare. In 1790 francezul Clande Chappe propune telegraful optic, realizat dintr-un catarg inalt de 4.55 m, pe care erau fixate indicatoare mobile, a caror pozitie putea fi vazuta de la mare distanta. In anul 1837, Samuel Morse inventeaza alfabetul care-i poarta numele si care reprezinta prima codificare binara, cu puncte si linii, a literilor. Alfabetul Morse a permis transformarea simpla si directa a caracterelor in semnale electice. Sistemul de comunicatii bazat pe acest principiu s-a numit telegraful electric. In 1876 a urmat telefonul lui Graham Bell.
La inceputul secolului XX sa declansat o noua revolutie in telecomunicatii. Inventarea triodei, ?n 1906 de catre Lee de Forest a dus la introducerea pe scara larga a electronicii in telecomunicatii. Astfel s-a deschis calea realizarii de statii de comunicatii radio, capabile sa transmita masage fara a avea o conexiune fizica intre emitator si receptor. Utilitatea unor asemenea sisteme a fost sesizat mai intai in sfera aplicatiilor militare, pentru ca mai apoi, prin anii 1920 sa apara primele statii de radiodifuziune comerciale. Incepind cu anii 1950, marcati de aparitia tranzistorului, a circuitelor integrale si de intrarea ?n era cosmica, telecomunicatiile au intrat intr-o noua era.
Odata cu dezvoltarea tehnologiilor corespunzatoare, sau extins la scara mondiala fascilitatile de transport a unor volume impresionante de date folosind infrastructuri performante cablate, pe fibra optica sau radio (retele fara fir, sateliti de comunicatii). In acest context a devenit posibil accesul utilizatorilor individuale la serviciile publice de date, deservite de o infrastructura mondiala de comunicatii cunoscuta sub denumirea de Internet. Acest concept include atit infrastructura cit si tehnologiile de comunicatii aferente precum si ansamblu serviciilor asociate acestora: accesul la informatii text sau grafice, transfer de fisiere, mesageria electronica dar si altele mai recente cum ar fi telefonia digitala, vidio la cerere.
1. CARACTERISTICI ALE COMUTATIEI ELECTRONICE
Comutatia electronica a devenit o realitate tehnica in dezvoltarea sistemelor destinate echiparii retelelor de telecomunicatii.
Pentru a defeni comutatia electronica, se poate afirma ca ea constituie aplicatia tehnicii electronice in comutatia telefonica. Totusi, aceasta definitie trebuie precizata amintind mai intai care sunt functiile esentiale ale comutatiei telefonice; apoi trebuie aratat modul in care electronica intervine pentru a realiza aceleasi functii cu metode noi.
Dupa cum se stie, domeniul schimburilor de informatii este format din trei parti:
-transmisiunea, adica transportul semnalelor electrice care reprezinta informatia:
-comutatia, adica dirijarea spre corespondentul desemnat; 
-informatica, sau prelucrarea acestei informatii la plecare, la sosire si in cursul desfasurarii comunicatiei.
In telefonia clasica s-a pus accentul pe primele doua aspecte, transmisiunea si comutatia, deoarece tratarea informatiilor de selectie permitand indrumarea comunicatiilor era considerate ca inclusa in echipamentele de comutatie.
Odata cu revolutia tehnologica adusa de comutatia electronica, s-a admis ca nu exista o diferenta sensibila de structura intre problemele de decizie si de manipulare a informatiilor necesare comutatiei si acela care se intilnesc in informatica. De aici rezulta apropierea intre doua tehnici, care se traduce prin aparitia sistemelor cu program inregistrat si constitue una din caracteristicile comutatiei electronice. Este de la sine inteles ca centralele telefonice electronice vor fi comandate de masini organizate precum sunt calculatoarele electronice, fiind similare acestora in unele privinte, cu exceptia anumitor organe (ca de exemplu, reteaua de conexiune).
Principiul comenzii prin program inregistrate permite dezvoltarea comutatiei electronice, introductand in centralele telefonice la nivelul organelor de decizie, un element de flexibilitate necunoscut pana acum.
In domeniul transmisiunilor, trebuie mentionata aparitia notiunii de transmisiune numerica, in special sub forma modulatiei impulsurilor in cod sau PCM (Puise Code Modulation). Orice informatie poate fi pusa sub forma numerica cu o precizie satisfacatoare. In acest scop este suficient sa se functioneze periodic semnalul care o reprezinta, facand astfel ca fiecarui esantion sa-i corespunda un cod numeric.
Intrucat aceasta reprezentare de informatii sub forma de trenuri de impulsuri binare are un caracter universal, este posibil sa se efectueze comutatia la insusi nivelul elementului binar prin tehnici multiplexarii si a comutatiei temporale.
Aceasta constituie o caracteristica de baza a comutatiei electronice; totusi, comutatia numerica temporala reprezinta numai una din posibilitatile de a realiza reteaua de conexiune a unei centrale telefonice, o alta posibilitate fiind comutatia spatiala care urmeaza o linie mai traditionala, prin folosirea unor puncte de conexiune atribuite fiecarei comunicatii.
2. FUNCTIILE GENERALE ALE COMUTATIEI
In cadrul centralelor telefonice sunt realizate in diverse moduri o serie de functii principale de comutatie.
Prima functie consta in supravegherea tuturor liniilor de intrare pentru recunoastere solicitarilor de convorbiri, la ridicarea microreceptorului. Releul de apel asociat fiecarei linii actioneaza un organ comun insarcinat cu identificarea liniei chematoare si cu conectarea sa temporara la un organ receptor, denumit registru.
Dupa aceasta, releul de apel este deconectat si se trimite abonatului tonul de formare a numarului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport la Practica Tehnologica SA - Moldtelecom Oras Anenii Noi.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!