Optimizare Celule Fotovoltaice

Extras din referat Cum descarc?

O celula fotovoltaica poate fi asimilata cu o dioda fotosensibila, functionarea ei bazandu-se pe proprietatile materialelor semiconductoare. 
Celula fotovoltaica permite conversia directa a energiei luminoase in energie electrica.
Principiul de functionare se bazeaza pe efectul fotoelectric.
De fapt, o celula este constituita din doua straturi subtiri de material semiconductor. 
Cele doua straturi sunt dopate diferit: 
pentru stratul n, aport de electroni periferici;
pentru stratul p, deficit de electroni.
Monocristalele- se obtin sub forma de bagheta prin turnarea siliciului pur; aceste baghete se taie in placi foarte subtiri care se utilizeaza la fabricatia celulelor fotovoltaice. Reprezinta cel mai costisitor mod de a avea celule fotovoltaice cu eficienta mare.
Policristalele-se obtin din turnarea siliciului pur in blocuri; aceste blocuri se taie in placi subtiri. In procesul de solidificare se formeaza cristale de diferite dimensiuni si forme, iar la marginea acestor scristale apar defecte de structura. Reprezinta un mod putin mai ieftin decat cel cu monocristale.
Structuri amorfe-se obtin din depunerea unui film extrem de subtire de siliciu pe o suprafata de sticla, sau pe un substrat realizat din alt material; solidificarea atomilor se face sub forma unei retele atomice cu dispunere neregulata. Avand numeroase defecte care-i diminueaza performantele electrice ale materialului. Costurile de fabricatie ale siliciului amorf sunt foarte reduse, utilizarea lor se face la echipamente cu putere redusa( ceasuri, calculatoare de buzunar).


Fisiere in arhiva (1):

  • Optimizare Celule Fotovoltaice.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!