Modelarea Procesului de Pornire-Oprire a Instalatiei de Tratare a Apei

Extras din referat Cum descarc?

Instalatiile sanitare navale trebuie sa asigure, pentru pasagerii si echipajul de la bordul navelor, apa potabila, apa de spalare pe corp, apa de mare pentru spalarea obiectelor sanitare, precum si evacuarea peste bord a apelor uzate si dejectiilor, respectand normele sanitare navale si conventia internationala pentru prevenirea poluarii de catre nave.
Instalatia de tratare a apelor uzate
Purificarea apelor uzate bazat pe procesul cu namol activ.
Namol activ este o substanta complicata constand in principal din bacterii aerobe, care nu atrage numai solide organice si anorganice in suspensie in apa de canalizare,de asemenea si alge; cu o putere de absorbtie puternic ce degradeaza substantele organice pozitiv. 
Cand apele reziduale contin namol activ aceasta este lasat sa stea, astfel ca bacteriile aerobe care au absorbit impuritatilor vor inocula formand stoluri mari care se stabilesc cu usurinta.
Cand canalizarea este pe deplin in contact cu namol activ in timp ce o cantitate suficienta de oxigen este furnizat in ea, aproape toate impuritatile, organici si anorganice, in apa uzata sunt absorbite de namolul activ.
Impuritatile absorbite de namolului activat va servi ca un nutrient pentru microbi care sunt constituentul major al namolului activat.
O parte din impuritati absorbite se descompun in substante sigure, cum ar fi apa si dioxidul de carbon prin oxidare, iar o alta parte din aceastea sunt transformate in celule de namol activat.
Procesul cu namol activ are diverse variante de a face fata cu o varietate de aplicatii.Cu acest proces, namolul activat ramane in contact cu apa uzata pentru o perioada foarte lunga. Ca urmare a unei perioade de contact foarte lung, cantitatea de impuritati (nutrienti pentru namol activ) la o suma /unitate de namol activ scade si prin urmare, microbii raman intr-o stare muriti de foame. Apoi, microbii incepe metabolismul folosind propia lor citoplasma.
Astfel, ei consuma cel mai mult propia lor citoplasma pentru ca au sintetizat. Deoarece, cresterea cantitatii de namol este redus, chiar si dupa operatie prelungita, precum si intretinerea si mentinerea.
Pentru a rezuma, procesul de oxidare totala este un proces ideal pentru un sistem compact de epurare a apei. Dupa ce namolul activat se permite sa ramana in contact cu canalizare pentru o perioada suficient de lunga, iar in cazul in care amestecul este lasat sa stea intr-un compartiment de clorinare, namolul activat face imediat stoluri mari, care se stabilesc cu usurinta si sunt usor separate de supernantant.
Namolul activat stabilit si separat este returnat de la un compartiment de clorinare a unui compartiment de aerare pentru a mentine concentratia adecvata a namolului activat in compatimentul de aerare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Procesului de Pornire-Oprire a Instalatiei de Tratare a Apei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!