Locomotive diesel-electrice

Extras din referat Cum descarc?

1. SCURT ISTORIC AL LOCOMOTIVEI DIESEL-ELECTRICE
Cea mai importanta locomotiva diesel-electrica construita in Romania, locomotiva diesel-electrica 060 DA de 2100 CP, a fost destinata remorcarii trenurilor de calatori si marfa pe sectiile de circulatie neelectrificate ale cailor ferate romane. Aceasta locomotiva diesel-electrica este utilizata atat pe cai ferate principale,cat si pe cai ferate secundare si industriale, fiind cea mai mare realizare a industriei de material rulant motor din Romania. Locomotiva 060 DA a fost dotata cu motor diesel tip Sulzer de 2300 CP si cu o transmisie electrica de c.c. - c.c.
Dupa anii 1970, necesitatile tot mai mari de transport marfa pe calea ferata au facut sa se construiasca locomotive diesel-electrice mai puternice. Astfel, au aparut puternicele locomotive diesel-electrice de 3000 si 4000 CP, a caror exploatare si intretinere a fost insa foarte dificila.
Pentru activitatea de manevra s-au construit si locomotive diesel-electrice cu 4 osii si anume 040 - DF de 1250 CP, echipata cu motor diesel 6 LDA 28B supraalimentat. Aceste locomotive s-au construit in numar redus.
In depoul CFR Iasi, se executa din anul 1970 revizii si reparatii accidentale la locomotive diesel-hidraulice, din anul 1971 la locomotive diesel-electrice si din anul 1988 la locomotive electrice.
Necesitatea asigurarii mentenantei la locomotivele diesel-electrice, si nu numai, a dus la constructia si dezvoltarea unui atelier de intretinere si reparatii locomotive, atelier in cadrul caruia se executau activitati de revizii programate la locomotive (RT, R1, R2, 2R2, R3), reparatii accidentale (RA), revizii de intretinere (verificari tehnice, proces tehnologic, revizii si reparatii intre trenuri). Atelierul de intretinere si reparatii locomotive cuprinde dotarile care permit executarea reviziilor si reparatiilor conform nomenclatoarelor de lucrari, si este organizat pe urmatoarele compartimente: proces tehnologic, unde sunt efectuate reviziile si reparatiile intre trenuri; hala revizii si reparatii accidentale locomotive.
2. TIPURI DE LOCOMOTIVE DIESEL-ELECTRICE DIN PARCUL DEPOULUI CF IASI
2.1. Locomotiva diesel-electrica 060 DA de 2100 CP
In parcul depoului CF Iasi au fost introduse dupa anul 1965 locomotive diesel-electrice tip 060 DA de 2100 CP. Acestea au concurat o perioada, cu locomotivele cu abur, locomotive ce treptat au fost scoase din exploatare, astfel incat dupa anul 1975 remorcarea trenurilor se facea in mare parte cu locomotive diesel-electrice tip 060 DA.
Pentru asigurarea mentenantei in depou s-au construit hale dotate cu instalatii speciale destinate acestui tip de locomotiva, si anume: vinciuri de ridicare, poduri rulante, instalatii de alimentare cu lubrifianti si combustibil
Fig. 2.1. Locomotiva diesel-electrica de 2100 CP echipata cu motor Sulzer 12 LDA 28.


Fisiere in arhiva (1):

 • Locomotive diesel-electrice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Bonta D. Locomotiva diesel-electrica 060 - DA - 2100 CP, ASAM, Bucuresti - 2003.
- Isac C., Crisneanu C. Locomotiva diesel-electrica, vol. I, II. Centrul de documentare si publicatii tehnice al MCF, 1969
- www.cfr.ro 
- www.electroputere.ro 
- www.railpictures.net 
- http://repository.utm.md/bitstream/handle/5014/7648/Simpozion_Cucuteni_5000_Redivivus_2014_pg171-175.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!