Instalații electrice de iluminat și prize

Cuprins referat Cum descarc?

Pag.4 - GENERALITATI
Pag.5 - COMPONENTE NECESARE EXTECUTARII INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE
Pag.7 - ACCESORII PENTRU CONDUCTOARE SI TUBURI DE PROTECTIE
Pag.10 - LUCRARI PREGATITOARE DE MONTARE A INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE
Pag.12 - ETAPELE PROCESULUI DE EXECUTIE
Pag.13 - ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICA A CONSUMATORILOR LA RETEAUA DE JOASA TENSIUNE
Pag.15 - ILUMINATUL ELECTRIC
Pag.17 - CLASIFICAREA INSTALATIILOR DE ILUMINAT
Pag.18 - APARATE SI ECHIPAMENTE ELECTRICE PENTRU INSTALATII INTERIOARE
Pag.21 - EXECUTIA INSTALATIILOR ELECTRICE
Pag.25 - INTRETINEREA INSTALATIILOR ELECTRICE INTERIOARE DE JOASA TENSIUNE
Pag.26 - NORME DE PROTECTIA MUNCII
Pag.28 - BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

GENERALITATI
Prin instalatie electrica se intelege orice instalatie destinata folosirii energiei electrice in scopuri industriale sau casnice (forta, iluminat etc.).
Daca toate elementele componente se monteaza in interiorul cladirilor, atunci instalatia se numeste instalatie electrica interioara. In functie de destinatie, deosebim instalatii electrice interioare care servesc numai pentru iluminat, instalatii care sunt destinate alimentarii receptoarelor (instalatii de forta) si instalatii pentru ambele destinatii.
Proiectarea, executia, precum si intretinerea instalatiilor electrice se fac in conformitate cu standardele si normativele in vigoare. Astfel, proiectarea si executarea instalatiilor electrice la consumatori cu tensiunea pana la 1000 V se face conform normativului I-7.
Structura si executia instalatiilor depind de destinatia lor, a cladirilor in care se executa si a mediului de lucru. Astfel, in locuinte, cladiri publice, birouri, instalatiile electrice se executa ingropat, iar in halele industriale, subsoluri, baraci, pe santiere, instalatiile electrice se executa aparent.
Personalul care executa, proiecteaza, intretine, verifica instalatiile electrice trebuie sa fie numai personal atestat ca atare. Autorizatia se elibereaza pe grade de competente, in functie de studii si de complexitatea lucrarilor care se vor executa. Este obligatoriu pentru personalul autorizat sa cunoasca toate actele normative legate de activitatea profesionala, normele de protectie a muncii si de acordare a primului ajutor, a normelor de paza contra incendiilor, a utilizarii mijloacelor de alarma si de stingere a incendiilor in instalatiile electrice.
COMPONENTE NECESARE EXECUTARII INSTALATIILOR
ELECTRICE INTERIOARE
In componenta instalatiilor electrice interioare se utilizeaza conducte, cabluri, tuburi protectoare, accesorii, aparataj de instalatii si echipamente.
1. CONDUCTE SI CABLURI ELECTRICE
Conductele si cablurile electrice se folosesc pentru transportul si distributia energiei electrice la consumatori, alegerea lor facandu-se in functie de intensitatea maxima a curentului din circuit.
Atunci cand se utilizeaza conducte si cabluri in medii normale, se tine cont de tipul conductelor, din punctul de vedere al izolatiei si al protectiei, de distantele minime de amplasare, de intersectarea cu alte elemente, de caracteristicile incaperilor industriale, de diferenta de nivel sau de alte elemente specificate de proiectant.
In mediile corozive apare coroziunea electrochimica sau coroziunea chimica.
Coroziunea electrochimica se datoreaza unei diferente de potential in prezenta unui electrolit ce se afla in mediul unde sunt plasate cablurile. Cel mai des, diferenta de potential apare la contactul dintre cupru si mantaua de plumb. 
Coroziunea chimica se datoreaza agentilor chimici ce actioneaza asupra inveli-surilor de protectie sau asupra partilor conductoare.
Protectia anticoroziva se asigura frecvent prin impregnarea cu bitumuri.
Pentru medii cu pericol de explozie se folosesc conducte si cabluri cu protectii suplimentare din materiale plastice sau cu mantale din cauciuc siliconic, armate.
Protectia climatica a cablurilor si conductelor se asigura utilizand, dupa caz, materiale in constructie F, TF, TA, TH, THA.
2. TUBURI PROTECTOARE
In conformitate cu STAS 11360/1-80, prin tub pentru instalatii electrice se intelege un element inchis, care serveste pentru instalarea si/sau inlocuirea prin tragere a conductelor si/sau a cablurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii Electrice de Iluminat si Prize.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!