Instalatii de Forta

Cuprins referat Cum descarc?

ARGUMENT 3
CAPITOLUL I
NOTIUNI GENERALE 4
CAPITOLUL II 
ETAPE DE EXECUTIE A UNEI INSTALATII ELECTRICE DE FORTA 6
2.1 Intocmirea schemei si planului instalatiei 6
2.2 Transpunerea in planuri a schemelor elaborate 9
CAPITOLUL III
DIMENSIONAREA ELEMENTELOR INSTALATIEI ELECTRICE DE FORTA
3.1. Calculul circuitului pentru pornirea directa a motorului 10
3.2 Calculul coloanelor secundare cuprinde 11
3.2.2 Determinarea sectiunilor conductorilor de faza si a tubului de protectie.11
3.2.3 Alegerea intrerupatorului 12
3.2.4 Alegerea sigurantei fuzibile 12
CAPITOLUL IV
NORME DE PROTECTIE A MUNCII SPECIFICE 13
4.1 Lucrari la motoare si generatoare electrice 13
4.2 Mijioace individuale de protectie 13
4.3 Mijloace si scule electroizolante 14
BIBLIOGRAFIE 16


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT 
Continutul acestei lucrari se refera la problemele teoretice si practice ale instalatiei de distributie la consumatorii, industriali, de joasa tensiune, ale iluminatului electric. Prin instalatie de forta se intelege instalatia electrica care serveste pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari, ca motoare si cuptoare electrice,aparate de sudat.
Sistemul de alimentare cu energie electrica a utilajelor si receptoarelor unui consumator cuprinde, in principal sistemul extern si sistemul intern.
Sistemul extern este reprezentat de reteaua zonala a SEE, printr-un nod al retelei ( retele de IT, MT sau JT, in functie de puterea ceruta de consumator). Apartine furnizorului.
Statia de primire ( sau statiile de primire, in cazul marilor consumatori) este materializata (in functie de puterea solicitata de consumator) prin: statii de conexiuni (fara transformatoare) sau tablouri de distributie. Poate apartine fie furnizorului, fie consumatorului( conform contractului incheiat). Sistemul intern apartinand consumatorului contine: retele de distributie interne (in JT,MT si/sau IT, in functie de consumator) cu puncte de distributie, prin care energia electrica este dirijata in diferite directii si spre diferite elemente alimentate: statii de transformare, statii de conexiuni, tablouri de distributie, bare de distributie. Instalatia electrica este ansamblul de echipament electric interconectat in cadrul unui spatiu dat sau al unei zone precizate. 
Localizarea si interconectarea intr-un anumit scop functional constitue cele doua criterii inseparabile pentru delimitarea unei instalatii. Instalatia electrica are deci doua componente de baza: echipamente electrice, cu o anumita destinatie functional canale conductoare (linii), care servesc pentru dirijarea energiei electrice si pentru interconectarea echipamentelor: reteaua electrica, care contine echipamentele electrice interconectate, in amonte fata de ultimul receptor sau de la ultima unitate functionala, si care servesc pentru alimentarea cu energie electrica a receptorului sau unitarii respective linii de conexiune in interiorul echipamentelor sau unitatilor functionale.
CAPITOLUL I
NOTIUNI GENERALE
Definitii si tehnologie
Prin instalatie electrica interioara se intelege intreaga instalatie electrica a unui consumator, situata in aval de punctul de delimitare cu furnizorul, ce serveste la alimentarea cu energie electrica a tuturor receptoarelor electrice. 
Prin receptor electric se intelege ansamblul electric care absoarbe energia electrica si o transforma in alte forme de energie (luminoasa, termica sau mecanica ) folosite in scopuri utilitare.
Prin puterea instalata a unui receptor se intelege puterea nominala a unui receptor electric.
Prin putere instalata a unui consumator se intelege suma puterilor instalate ale receptoarelor consumatorului respectiv.
Prin putere maxima absorbita de un consumator se intelege cea mai mare valoare a puterii medii de durata intr-o perioada considerata si intr-un interval de timp de 15-30 sau 60 minute, in functie de caracteristicile sarcinii.
Prin tabloul de distributie al abonatului se intelege tabloul electric care primeste energia electrica direct din reteaua furnizorului si din care se distribuie energia pe circuitele receptoarelor electrice.
Prin circuit electric se intelege ansamblul elementelor conductoarele curent care alimenteaza receptoarele electrice. Din tabloul de distributie al abonatului se ramifica circuite separate pentru iluminat si separat pentru prize, dimensionate in functie de numarul de corpuri de iluminat si de prizele montate in locuinta abonatului.
Prin curent admisibil in conductor se intelege valoarea permanenta a intensitatii curentului pe care o poate suporta un conductor, fara ca de temperatura sa de regim permanent sa depaseasca o valoare specifica.
Prin curent nominal se intelege curentul admisibil in conductor pe care este prevazuta instalatia electrica.
Prin curent de suprasarcina se intelege orice curent superior celui nominal, produs intr-un circuit electric fara defect.
Prin curent de scurtcircuit se intelege supracurentul produs de un defect de impedanta neglijabila intre puncte aflate la potential diferit in functionare normala.
Prin curent de defect se intelege curentul care apare ca urmare a unei strapungeri sau conturnari a izolatiei.
Prin curent de defect la pamant se intelege curentul de defect care se scurge in pamant.
Prin coloana electrica se intelege partea de bransament prin care se realizeaza legatura dintre firida de bransament si instalatia electrica a consumatorului.
Prin bransament electric se intelege partea dintr-o instalatie de distributie a energiei electrice cuprinsa intre reteaua electrica si bornele de iesire ale contorului de decontare a energiei electrice.
Prin racord electric se intelege partea de bransament cuprinsa intre linia electrica de distributie si firida de bransament. Racordul electric poate fi aerian sa subteran.
Prin firida de bransament se intelege partea de bransament in care se realizeaza legatura intre racordul electric si coloana electrica si unde se monteaza elementele de protectie la suprasarcina si scurtcircuit ale coloanei electrice.
Prin pardoseala izolanta electrica se intelege pardoseala executata din materiale care prin natura lor sunt izolante (lemn, PVC,PE, cauciuc, linoleum, bachelita,)sau pardoseala executata din materiale izolante montate pe suporturi neizolante.
CAPITOLUL II 
ETAPE DE EXECUTIE A UNEI INSTALATII
ELECTRICE DE FORTA
2.1 INTOCMIREA SCHEMEI SI PLANULUI INSTALATIEI
Pozitia in plan a motoarelor electrice este hotarata de pozitia masinii sau utilajului pe care-l antreneaza. Acestea se amplaseaza la o distanta suficienta dintre ele, sau intre ele si perete, pentru a permite manevrarea usoara la montare sau la demontare, pentru a inlesni accesul usor in timpul verificarilor si intretinerii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii de Forta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!