Fiabilitatea Programelor Folosite în Industria Auto

Extras din referat

Calitatea produselor si serviciilor este indicatorul de baza al unei industrii sau economii.Fiabilitatea fiind alaturi de alti de indicatori o componenta a calitatii, trebuie sa fie in atentia tuturor factorilor care determina bunul mers al societatii.
Desi ca notiune este foarte veche - a aparut odata cu tehnica - fiabilitatea ca teorie s-a constituit in ultimele decenii si este intr-o continua dezvoltare. Concept vechi si disciplina noua, teoria fiabilitatii este o stiinta interdisciplinara care se refera la un cerc larg de probleme privind toate etapele de existenta a produselor (proiectare, fabricare, transport, montare, exploatare, dezafectare, etc.) 
Termenul de "fiabilitate" vine din franceza, "fiabilite" unde caracterizeaza securitatea functionarii, masura probabilitatii de functionare in conditii prescrise. Are corespondent in limba engleza "reliability" (reliable = demn de incredere = sigur = pe care te poti bizui = trainic = solid), si de asemenea in limba rusa "nadiojnosti" (soliditate, siguranta, securitate). 
Bazele fiabilitatii unui produs se pun in perioada de elaborare (proiectare) cand i se stabileste structura si se dimensioneaza elementele sale. Fiabilitatea se asigura in procesul de fabricatie prin alegerea corecta a proceselor si utilajelor tehnologice, prin respectarea regimurilor si conditiilor de fabricatie, prin control riguros pe faze a calitatii materiilor prime si materialelor fabricate. 
Fiabilitatea se mentine prin utilizarea unor metode adecvate de conservare, transport, punere in functiune si exploatare. 
Teoria fiabilitatii a aparut in momentul in care s-a dovedit ca metoda ciclica (proiectare - realizare - incercare - reproiectare ...) nu mai corespunde datorita sistemului accelerat de dezvoltare a stiintei si tehnicii si deci a uzurii morale rapide a produselor. 
Fiabilitatea are ca obiect: 
- studiul defectiunilor (cauze, procese de aparitie si dezvoltare, metode de combatere); 
- aprecierea cantitativa a comportarii produselor in timp, ca functie de factorii de influentare interni si externi; 
- stabilirea metodelor si modelelor de calcul si de prognoza a fiabilitatii, pe baza incercarilor specifice si a urmaririi comportarii in exploatare a produselor; 
- stabilirea metodelor constructive tehnologice si de exploatare pentru mentinerea si cresterea fiabilitatii sistemelor, dispozitivelor si elementelor componente; 
- stabilirea metodelor de selectare si prelucrare a datelor privind fiabilitatea produselor;


Fisiere in arhiva (1):

  • Fiabilitatea Programelor Folosite in Industria Auto.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!