Evidentierea Tumorilor cu Ajutorul 3D Slicer

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 3
2.Creierul uman 5
3.Tumorile cerebrale 6
4.Programul 3D Slicer 7
5. Procesarea imaginilor cu 3D Slicer 8
6. Concluzii 12
7. Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Imagistica medicala este o specialitate stiintifica recenta, care reuneste o larga varietate de stiinte in scopul studierii modului in care se formeaza, inregistreaza, transmit, analizeaza, proceseaza, percep si se stocheaza imagini ale organelor sau tesuturilor, prin diferize tehnici, cu scopul de a le folosi pentru a diagnostica bolile.
Radiologia/Imagistica medicala
Foloseste metode fizice pentru a diagnostica bolile.
Subramuri
Radiologia Diagnostica
- Radiologie conventionala. Cel mai simplu exemplu: controlul periodic necesar la angajare se realizeaza prin radioscopie.
- Ecografia (sonografia): foloseste un emitator-receptor de ultrasunete. Nu iradiaza (avantaj fata de radiologia conventionala) insa are limite
- Radiologia Osteo-articulara
- Radiologie Pediatrica (patologia copilului)
- Radiologia Sistemului Nervos
- Senologia
-Radiologia Interventionala
- Angiografie 
- Histero-salpingo-grafie 
Imagistica medicala 
-este o ramura a ingineriei biomedicale;
- are ca sursa de informatii date obtinute sub forma de masuratori sau inregistrari;
-insumeaza tehnici si proceduri folosite pentru a obtine imagini cu caracter medical;
-releva aspecte structurale si functionale normale sau patologice pentru organisme vii;
- are utilitate clinica si medical stiintifica;
'Initial imagistica medicala clinica desemna metode radiologice de investigare medicala. Descoperirile ulterioare realizate in domeniul bio-fizicii au dus la diversificarea metodelor de investigare medicala. S-a urmarit punerea la punct a unor metode de investigatie mai putin invazive in clinica medicala. Totodata, paraclinic, au fost concepute instrumente care realizeaza masuratori ale insusirilor fizico-chimice in preparatele biologice'.[4] 15.06.2014
O gama larga de instrumente de investigare medicala se axeaza pe masurarea intensitatii efectului pe care il induce o anumita caracteristica fizica sau chimica (inabordabila direct) asupra unui parametru (accesibil aparatelor de masura). Se obtin astfel date importante cu privire la natura preparatului biologic studiat. Nu totdeauna se obtin imagini. Uneori se obtin liste de valori. Alteori imagini de spectru.
Rezultatul investigatiilor realizate apare sub diferite aspecte, mai mult sau mai putin comprehensibile. Aici apare necesitatea imagisticii medicale. Sunt folosite metode complexe de amplificare, evaluare si comparare a rezultatelor individuale in vederea cartografierii inregistrarilor multiple. Prin urmare este reprezentat vizual rezultatul unor masuratori secventiale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evidentierea Tumorilor cu Ajutorul 3D Slicer.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!